24 Aralık 2018 Pazartesi

Sıradan Bir Gün - Yekta Kopan



Her şey bir yana son dönem özellikle instagram videolarında duyduğum ve batan bir konu var. Minicik bebeklere sürekli " evet evet başarabilirsin" denmesi. Yapabilirsinin, başarı toplumunda terfi etmiş hali mi? İlle de başarılı olmanın zihne kodlanmasını mı? Peki toplum standartlarına göre yaşayabilmek için başarmak için ne kadarını göze alabilirsiniz? Yalanlar üzerine kurulu bir başarı ne hissettirir size? Sistem çarklarından istediğiniz an çıkabilme özgürlüğü mü yoksa orada kaybolduğunuzu mu?

Düşünün, sıradan bir günde bir parkta onlarca yıllık o ağaca yaslamışsınız sırtınızı... Gelen geçen kalabalığıyla bir dolup bir boşalan ya da hep hayal ettiğiniz rahatsız edilmeden  okuyabildiğiniz o parktasınız.  Birazdan kış güneşini, nemli toprağı, dökülen yaprakları içinize çekip, yola devam edeceksiniz... O günü hayatınızın belki de en önemli günü yapacak hiç bir belirti yok. Tartışmaları geride bırakmış gülümsüyorsunuz... Ya da işyerinizdesiniz ya da öğrencisiniz ve o gün de servise yetişmek için koşturuyorsunuz... Peki benliğinizi alt üst eden, tüm duygularınızla yüzleştiğiniz bir olay düşünün, sıradan bir günü unutulmaz kılan... Ne olabilir sahi? En çok ne olabilir?  

Adını görünce ister istemez, kurgular yapmaya başladı zihnim. Kitap isimlerinin beni şaşırtmasına, konunun işlenişini izlemeye bayılıyorum.. Sesiyle kulaklarımızda önemli bir yeri olan Yekta Kopan edebiyat dünyasında da önemli bir yere sahip ve  yeni romanı elimde... Gölge yazar olarak, kişisel gelişim kitapları yazan Armağan Gündoğdu anlatıyor sıradan bir gününü.  Yazıyor, eşi pazarlamasını yapıyor, vitrinleriyse üniversiteden bir arkadaşları. Hayatları tamamen bir kurgu üzerine kurulu, "pazarlama başarısı". Toplumda edindikleri yer, kazandıkları her şey bir yalan üzerine kurulu aslında. Eşinin yurtdışına gitmesi ve tartışmalarıyla başlıyor o gün...

"Altı çizilecek cümle hayranları,
büyük harflerle yazılmış özlü söz düşkünleri,
kusursuz olmanın formülünü arayanlar,
dost sohbetlerinde alkış alacak tespitlerin peşinde koşanlar,
dünyanın sırrını bir kitapla çözeceğini sananlar,
aşk hayatında yıldızlara ulaşmak isteyenler,
işinde yükselmek için her haltı yemeye hazır olanlar,
bu kitabı okumayı hemen bırabilir." Sh 10

Arka Kapak
Sıradan bir günde başınıza neler gelebilir?
Sıradan bir günde kahvaltı yapıp gazetenizi okuyabilir ve işinize gidebilirsiniz.Çalışırken biraz içiniz geçebilir mesela. Bir kahve içip toparlanabilirsiniz. Sıradan bir günde sevdiklerinizle görüşür, evinize market alışverişi yapabilirsiniz. Sıradan bir günde bir cinayete tanıklık edebilir ve hayatınızın sonsuz yolculuğuna çıkabilirsiniz. Sıradan bir gün bazen size kişisel gelişim kitaplarında yazanlardan fazlasını öğretir.


Takma isimle kişisel gelişim kitapları yazan Armağan Gündoğdu'nun hikayesi bu. Yekta Kopan'ın kaleminden sahte kimlikler, yalanlar ve hesaplaşmalar üstüne sürprizlerle dolu bir roman. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...