26 Mayıs 2010 Çarşamba

Fırın Lezzetleri - Pekmezli Tavuk ve Patates-



Fırın Lezzetleri (Tavuk ve Patates)

Hem kolay hem lezzetli hem de evin lezzet radarları tarafından beğeniliyorsa, tavuk pirzolalar hemen alınıp fırın kabına yerleştirilir.
 Tuzla ovulur. Üzerlerine fırçayla bir güzel pekmez sürülür. Lezzetin tamamlanması için istenildiği kadar patates istenildiği şekilde dilimlenir. Zeytinyağı ve kekikle, tuzla harmanlanıp fırın kabında tavuklardan boş kalan yerlere konulur. Tavuklar dondurucudan çıkarıldıysa su konulmaz, yoksa bir fincan su eklenir. 175 derecede 20-25 dakika, 200 derecede tavuklar nar gibi kızarana kadar pişirilir. Servis tabakları istenildiği gibi süslenerek afiyetle yenir.

4 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Şimdi tam acıkmışken olsaydı çok iyi olurdu

    YanıtlaSil
  2. Samsun'dan Samsun'a merhaba:)sıcacık yorumuna tşkler,görüşmek üzere ,yine beklerim...bu arada tavuk nefis ve iştah açıcı görünüyor....

    YanıtlaSil
  3. Merhaba arkadaşım,bloğumda tavuk yemekleri etkinliği var.Güzel tariflerinle katkıda bulunur musun?Sevgiler..SELMA

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...