500 Yıllık Osmanlı Mutfağı - Marianna Yerasimos
Yemek günlüğü tutan benim gibi bir acemi için tam bir hazine bu nefis kitap. Çorbadan turşuya, pilavlardan hamur işlerine kadar her çeşit tarif mevcut. Büyük bir ilgiyle minyatürlere bakıp, dönem alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olurken , bir yandan da tariflerle şaşırıyorum ve neredeyse yemek yapmayı unutuyorum : ) Aşağıda bu nefis kitaptan şimdiye kadar denediklerim;
Patlıcanlı Pilav (16.Yüzyıl)
Patlıcanlı Pilav (16.Yüzyıl)
yemek günlüğün mü var ne güzel.
YanıtlaSilhep demişimdir kendime tariflerimi kesip yapıştıracam düzenleyecem. diyom da dinlemiyorum ki kendimi :)
Küçük Mucizem;yemek günlüğüm nam-ı diğer blogum ... sevemedim blog adını : )
YanıtlaSilGüzel bir kitaba benziyor arkadaşım ben de çok meraklıyım yemek kitaplarına sevgiler...
YanıtlaSilincelemeniz bitsin denediklerinizi paylaşırsınız mine hanım kolay gelsin şimdiden sevgiler
YanıtlaSilne güzel bir kaynak,her mutfak kadınının elinde bulunması gerekenlerden....
YanıtlaSilkeyifli günler tatlım...
tarifler uygulanabilir mi? yani uçuk malzemelerle mi yapılıyor yoksa bulunabilen malzemelerle mi?
YanıtlaSilselamlar
Özgen;ben de çok seviyorum yemek kitaplarını
YanıtlaSilHilal Hanım;denediklerimi ekledim bu kitaptan şimdiye kadar memnun kalmadığım tarifi olmadı ...
Evcilik;tarihi yönüyle de oldukça doyurucu , teşekkürler canım
Meral; kesinlikle doyurucu denediğim tarifleri ekledim yukarıya... yavaş yavaş kullanmak istediğim gül suyu var sadece...