13 Nisan 2011 Çarşamba

Sevdiğim Yemek Kitapları 4


500 Yıllık Osmanlı Mutfağı - Marianna Yerasimos 

Yemek günlüğü tutan benim gibi bir acemi için tam bir hazine bu nefis kitap. Çorbadan turşuya, pilavlardan hamur işlerine kadar her çeşit tarif mevcut. Büyük bir ilgiyle minyatürlere bakıp, dönem alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olurken , bir yandan da tariflerle şaşırıyorum ve neredeyse yemek yapmayı unutuyorum : ) Aşağıda bu nefis kitaptan şimdiye kadar denediklerim;


Patlıcanlı Pilav (16.Yüzyıl) 




7 yorum:

  1. yemek günlüğün mü var ne güzel.
    hep demişimdir kendime tariflerimi kesip yapıştıracam düzenleyecem. diyom da dinlemiyorum ki kendimi :)

    YanıtlaSil
  2. Küçük Mucizem;yemek günlüğüm nam-ı diğer blogum ... sevemedim blog adını : )

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir kitaba benziyor arkadaşım ben de çok meraklıyım yemek kitaplarına sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. incelemeniz bitsin denediklerinizi paylaşırsınız mine hanım kolay gelsin şimdiden sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ne güzel bir kaynak,her mutfak kadınının elinde bulunması gerekenlerden....
    keyifli günler tatlım...

    YanıtlaSil
  6. tarifler uygulanabilir mi? yani uçuk malzemelerle mi yapılıyor yoksa bulunabilen malzemelerle mi?

    selamlar

    YanıtlaSil
  7. Özgen;ben de çok seviyorum yemek kitaplarını

    Hilal Hanım;denediklerimi ekledim bu kitaptan şimdiye kadar memnun kalmadığım tarifi olmadı ...

    Evcilik;tarihi yönüyle de oldukça doyurucu , teşekkürler canım

    Meral; kesinlikle doyurucu denediğim tarifleri ekledim yukarıya... yavaş yavaş kullanmak istediğim gül suyu var sadece...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...