Haftasonu ağabeyimin deyimiyle geleneksel yemeklere doyduk : ) Bir günün menüsü kurufasulye pilavken diğer gün aşağıdakiler vardı. Öte yandan evimizde bu aralar sütlü tatlı talebi çok olduğu için iki tane de sütlü tatlı denendi.
Gerçekten verimli bir hafta sonu oldu ve devam ediyor :) Şu saat itibarıyla hediye gidecek böreğin harcı ocakta...Nefis bir hafta başlangıcı olsun, sağlıkla, mutlulukla geçirelim her saniyemizi...
Hafta Sonu Menüsünden;
Mastabe nam-diğer Pazılı Cacık
Mastabe (Pazılı Cacık)
(Tarif;500 Yıllık Osmanlı Mutfağı- Marianna Yerasimos)
1 demet pazı(500-600 gr)
350 gr yoğurt
3-4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı çörekotu
Tuz
Zeytinyağı - isteğe göre-
Pazılar yıkanır ve sapları ayrılır. Yaprağın orta sert kısmı ayıklanır. Sapların sadece körpe kısımları kabaca doğranır. Bir tencerede 1-1,5lt su kaynatılır, tuzla birlikte önce sap kısımları atılır. Biraz yumuşayınca yaklaşık 10 dakika sonra yapraklar da atılır ve 4-5 dakika haşlanır. Pazılar tencerede alınıp süzülür. Biraz soğuduktan sonra yapraklar ve saplar ince ince doğranır. Sarımsaklar az tuzla havanda dövülür. Yoğurtla karıştırılır. Pazılar eklenerek tekrar karıştırılır. Üzerlerine çörekotu serpilir. İsteğe göre zeytinyağı gezdirilir. Bu tarifin ıspanakla da yapılabileceği belirtilmiş kitapta. Biz bayıldık...
geleneksel lezzetlerin yeri ayri her zaman benim icin :)
YanıtlaSiltarif cok guzel ellerine saglik.
BOYALIELLER;çokteşekkür ederim, güzel bir hafta dileklerimle...
YanıtlaSilEllerine sağlık ablacığım,ne güzel,faydalı bir hafta olmuş :)
YanıtlaSilHem şifa hem de lezzet deposu yemekler hazılamışsınız.
Osmanlı mutfağından olması ayrı bir güzellik.
Afiyet,şifa olsun inşaallah..
Sağlıklı,mutlu haftalar diliyorum..
Muhabbetle..
Ooyy oyy ama ben sana komşu olmak isterim olmaz mı?
YanıtlaSilcanım eline sağlık tabakta çok güzel görünüyor :)
YanıtlaSilharika çok sevdim deniycem ellerine sağlık mutlu bir hafta diliyorum bende sevgiler....
YanıtlaSilyummy yummy hepsi agız sulandırıcı ellerine sağlık=)
YanıtlaSilmenü harikaymış canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilmastabe çok güzel gözüküyor diyet yapanlar içinde ideal bir seçenek ellerinize sağlık.sevgiler
YanıtlaSilZELİHA-UMUTSEPETİ;teşekkürler canı benim
YanıtlaSilannelili;olmaz mı bayılırım hem seninle hem de tatlı mı tatlı Aslıcığımla komşu olmaya : )
Siyah Süt; çok teşekkürler
olsada yesek suzan ; hem lezzetli hem besleyici biz çok sevdik
CMOS;teşekkürler
Sevda;çok teşekkürler
hilal hanım; kesinlikle çok doğru : )
Harika bir menu,ellerine saglik olsun Minecigim,
YanıtlaSilyiyenlere afiyet,sifa olsun.
Mestabe'yi bizde severek yeriz,ama bizim mutfaktaki ismi pazili borani :)
çorekotu serpistirmek ayri bir lezzet katmistir.
Guzel bir hafta geçirmen dilegiyle,sevgiyle kal.
Mihriban; ben ilk defa denedim ve çok menmnun kaldık, böylece diğer ismini de öğrenmiş oldum teşekkürler canım
YanıtlaSilcacığın her türlüsü kabulümdür havuç-salatalık-marul-semizotu-ıspanak-pazı- aklına ne gelirse. sarmısak ve yoğurdun girdiği herşey muhteşem oluyor
YanıtlaSilKüçükMucizem; aynen : )
YanıtlaSilNe güzel bir tarif minecim.Ellerine sağlık
YanıtlaSilYeMeK vAkTi/AyLiN;teşekkürler
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık pazıyı ve cacığı çok sevdiğime göre bayılarak
YanıtlaSilyiyeceğim kesin öpüyorum.
pazılı cacığı bende çok seviyorum, ellerine sağlık:)))
YanıtlaSilElinize sağlık cacığı pazılı denemek hiç aklıma gelmemişti ellerinize sağlık çok sağlıklı ayrıca lezzetini tahmin edebiliyorum sevgilerimle...
YanıtlaSilDerya;eminin seversin , teşekkürler
YanıtlaSilinci çiçeği;teşekkürler
Özgen;ben de kitapta görünce dayanamadım : )