Divriği gezisinde içtiğim ayranaşı çorbasının tadı damağımda kaldı. Ne zamandır yapmadığımı hatırlayıp yapmaya
karar verdim. Ama bizim evin kızları soğuk çorbayı çok sevmiyorlar. Geçen gün
yaptığım gazpachoyu afiyetle içtikten sonra ertesi güne içine pirinç ekleyerek
kılasik domates çorbası yaptım. Afiyetle içildi. Bugün de annem ille de sıcak
yap, içeriz deyince kendime soğuk yaptım bir kısmını ayırıp kalanını ısıttım. Canım
babam da lebeniye çorbasını çok seviyordu. Evet hava sıcak da olsa bizde ille
de sıcak çorba seviliyor. İki günde iki kere teyit edilmiş oldu…
Soğuk Buğday Çorbası
(tarif; Aydan Üstkanat)
1 su bardağı haşlanmış buğday
½ su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 kg yoğurt
Yaklaşık su bardağı kadar soğuk
su
Tuz
Servis için
Az miktarda trüf yağı ( her
tabağa 1-2 damla çörek otu yağı ve biraz çörek otu kullandım )
Bir tutam sumak (kuru nane
kullandım )
Yoğurtlar pürüzsüz oluncaya kadar
karıştırılarak su eklenir, tekrar karıştırılır. Haşlanmış, soğutulmuş baklagiller eklendikten
sonra servis tabaklarına alınır. Eğer istenirse bu karışım kaynatılarak sıcak
hale getirilir. Yoğurdun kesilmemesi için tuz sonradan eklenir. Serviste üzerlerine
birkaç damla yağ ve isteğe göre sumak ya da nane eklenir.
Ellerinize sağlık nefis görünüyor....Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
YanıtlaSilSizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.
tabii ki teşekkürler
YanıtlaSilramazan gireli çorba beğenmiyor evdekiler, alternatif çorba arıyorlar :)
YanıtlaSilgüzel tarif teşekkürler..
Isıtınca da süper oluyor )))
Sil