15 Temmuz 2013 Pazartesi

Soğuk Buğday Çorbası

Divriği gezisinde içtiğim ayranaşı çorbasının tadı damağımda kaldı. Ne zamandır yapmadığımı hatırlayıp yapmaya karar verdim. Ama bizim evin kızları soğuk çorbayı çok sevmiyorlar. Geçen gün yaptığım gazpachoyu afiyetle içtikten sonra ertesi güne içine pirinç ekleyerek kılasik domates çorbası yaptım. Afiyetle içildi. Bugün de annem ille de sıcak yap, içeriz deyince kendime soğuk yaptım bir kısmını ayırıp kalanını ısıttım. Canım babam da lebeniye çorbasını çok seviyordu. Evet hava sıcak da olsa bizde ille de sıcak çorba seviliyor. İki günde iki kere teyit edilmiş oldu…


Soğuk Buğday Çorbası
(tarif; Aydan Üstkanat)

1 su bardağı haşlanmış buğday
½ su bardağı haşlanmış nohut
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 kg yoğurt
Yaklaşık su bardağı kadar soğuk su
Tuz
Servis için
Az miktarda trüf yağı ( her tabağa 1-2 damla çörek otu yağı ve biraz çörek otu kullandım )
Bir tutam sumak (kuru nane kullandım )

Yoğurtlar pürüzsüz oluncaya kadar karıştırılarak su eklenir, tekrar karıştırılır. Haşlanmış, soğutulmuş baklagiller eklendikten sonra servis tabaklarına alınır. Eğer istenirse bu karışım kaynatılarak sıcak hale getirilir. Yoğurdun kesilmemesi için tuz sonradan eklenir. Serviste üzerlerine birkaç damla yağ ve isteğe göre sumak ya da nane eklenir.



4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık nefis görünüyor....Bloğunuzu beğenerek takip ediyorum.Blogda yeniyim.
    Sizi de benim bloğuma mutlaka beklerim.

    YanıtlaSil
  2. ramazan gireli çorba beğenmiyor evdekiler, alternatif çorba arıyorlar :)
    güzel tarif teşekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Isıtınca da süper oluyor )))

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...