4 Mart 2013 Pazartesi

Çocuklarla Birlikte Soframız



Çocuk sofraları konusunda tecrübeli değilim. Bu nedenle tanışmayı çok istediğim iki mıncırık için hazırladığım sofrada biraz telaşlandım doğrusu. Daha önce bakıp beğendiğim hiç bir çocuk tarifini bulamadım mesela, belki de bu telaştan. Annelerine en çok neler severler diye sorduğumuzda sigara böreği ve kakaolu kek demişti. İkisi de kolaydı hani yapıverdim özellikle sigara böreklerini. 


Ama iş kakaolu miniklere gelince umduğum gibi olmadı. Nedense bizim fırın yarı yolda bırakıyor beni kekler özellikle de minik kekler konusunda, tabii bu aralar. Sanırım servisi çağırmam gerekecek. Neyse kek kalıplarım da bittiği için başka kek yapmak yerine minik kekleri sofraya koydum biraz süsleyerek yani insan hep yaptıkları istediği gibi olmayınca üzülüyor. Hele de özendiği zamanlarda. 


Genel olarak masaya çocukların hoşlanacağı objeler yerleştirmeye çalıştım. Yukarıdaki gibi sigara böreklerine şeker kürdanlar taktım. Harfli çikolatalarla kek tabağını süsledim. 

Mıncırıklar için bu peçeteleri koydum bir de renkli hayvanlı olanları. Gelen mıncırıklara pembe güzel peçeteler bakmıştım ama istediğim gibi bulamadığım için bunlarla yetindim. 


Çocuk tariflerine bakınırken yukarıdaki sosisli börekleri buldum. Bizde sosis pek yenmez, onlarda da yendiği sanmıyordum ama arada bir olur böyle şeyler dedim açıkçası ki çok da iyi oldu. Ah bu arada minik uğurböceklerini de unutmamak lazım, beğenildiler. Ah bu arada masanın en komik kısmı ablamın da anacığımın da köftelerin şekilsizliği ile ilgili şikayetleriydi. Oysa ben onları kalp kalıplarla yapmıştım. Kızartınca pek hoş gözükmediler galiba. Sonradan çok güldük bu duruma. Gelelim menüye; 

Sosisli Milföyler
Dil Peynirli Pastırmalı Börek
Sigara Böreği
Zeytinyağlı Pazı Sarma - Enis'in Mutfağından
Salata
Köfte 


13 yorum:

  1. Ne cici bir sofra olmus ellerine saglik. Cocuklar cok mutlu olmustur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler onlardan çok onlarla birlikte olan bizler mutlu olduk galiba : ) çok tatlılardı

      Sil
  2. Ellerinize sağlık bazen çok özenince istediğiniz gibi olmuyor yaptıklarınız.Ama masada herşey çok güzel görünüyor,sevgiyle yapıldığı belli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah çok teşekkür ederim çok naziksiniz

      Sil
  3. Herşey harika görünüyor,ellerine kollarına sağlık.

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık
    herşey harika görünüyor

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık bence çok hoş bir masa olmuş.

    YanıtlaSil
  6. çocuklar kadar büyüklerinde ilgisini çeker bu güzel masa, çok hoş çünkü. eline sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım memnun kalmışlardır, teşekkür ederim

      Sil
  7. sevgili mine,
    ne kadar özenmiş ve emek vermişsin, ellerine sağlık, her şey çok güzel görünüyor;)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...