21 Şubat 2013 Perşembe

Sebzeli Karabuğday Pilavı


Besin duyarlılığına uygun yemek yaptığım zamanlarda kara buğdayı epey aramış ve bulamamıştım. Şimdi daha kolay bulabiliyorum. Hazır kılasik sebze tarifimi de verdiğime göre buna uygun bir pilav yapmak güzel olur diye düşündüm ve bugünkü menümüze ekledim.



Karabuğday Pilavı

1 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı tereyağı
1 sap pırasa
1 büyük havuç
5-6 parça kurutulmuş domates
2 su bardağı karabuğday
2 su bardağı su
Tuz
3-4 çorba kaşığı ince doğranmış dereotu, maydanoz
Pul biber
Karabiber

İnce ince  doğranan pırasa, havuç, kurutulmuş domatesler beş dakika kadar iyice çevrilir. Yarım su bardağı ılık su eklenerek iyice yumuşatılır. Su çektikten sonra karabuğdaylar da eklenerek birkaç dakika daha çevrilir. Üzerine kalan 1,5 su bardağı su dökülerek kısık ateşte çekene kadar pişirilir.

20 yorum:

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK TARİFİNİZ ÇOK GÜZEL

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim çok yeni bizim için kara buğday geliştireceğim inşaAllah

      Sil
  2. Mine hanım gerçekten enfes gözüküyor. Sağlıklı da galiba değil mi? Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gluten içermediği için normal buğday yiyemeyenlere bire bir

      Sil
  3. eline sağlık, sağlıklı bir lezzet..

    YanıtlaSil
  4. Bende önce çocukluğumda kara kazanlarda kaynatılıp, sonra beyaz örtülerin üzerine damlara serilen buğdaydan yemek çok istiyorum bu aralar. Ne yapsam ki...

    Malatya lı anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya Malatya mutfağına bayılıyorum kiraz yapraklarına sarılan dolmalarla dikkatimi çekti ilk

      Sil
  5. Canım hayırlı cumalar ellerine sağlık pilav nefis olmuş sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. minecim nasılsın canım.
    pilavın her hali sofraya yakışır.
    heleki sen yaptın
    enfestir
    kuzumun ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sağolasın çok ne tatlı bir yorum : )

      Sil
  7. Ellerine sağlık Mine ablacım yine döktürmüşsün, çok lezzetli ve besleyici duruyor mutlaka denemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah ne kadar naziksin çok teşekkür ederim

      Sil
  8. Ellerinize sağlık. Çok hoş olmuş. Uzun zamandır blogunuzu dışardan zevkle takip ediyordum. Yeni blogumla, sıkı bir izleyiciniz oldum. Görüşmek dileğiyle. Sevgler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. günlüğünüzü merak ettim hemen geliyorum sıklıkla görüşmek dileğiyle

      Sil
  9. Bu Rusların greçka dediği kara buğday mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olabilir daha büyük marketlerde bulmadan önce bir dükkan rusyadan ithal etmeye çalışıyordu

      Sil
  10. Görüntü muhteşem.Eminim lezzeti de öyledir.
    Ellerinize sağlık.Sevgiler:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...