6 Mart 2013 Çarşamba

Anasonlu Parça Etli Sebze Çorbası


Nohutlu bir çorba yapayım derken dondurucuda nohut olmadığını fark ettim. Genelde et veya tavuk suyuyla  ya da sade yapsam da çorbaları bu sefer kuşbaşı et kullanayım dedim. Sebzeleri de robottan geçirmeden pişirince kıvamı ayarlanabilen isteğe göre yemek isteğe göre çorba olabilen sevdiğimiz bir lezzet çıktı ortaya. Anasonu keleme nam-ı diğer beyaz lahanaya yakıştırıyorum, pazıyla da güzel oluyor. Önemli olan şişkinliği önlemesi. Tam olarak ne kadar etkili bilemiyorum ama yer elması gibi neredeyse şişkinliği tavan yaptıran bir sebzenin yanında panzehir olarak kullandım. Akşama etkisini göreceğiz bakalım. Güzeller güzeli bir çarşambayla birlikteyiz sevgiyle geçsin inşaAllah.


Anasonlu Parça Etli Sebze Çorbası

150 gr ufakça doğranmış kuşbaşı et
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 adet yer elması
1 bağ pazı
2 avuç bulgur
1 çay kaşığı anason
Tuz
Pul biber

Etler yağda ve kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın soğan, havuç, sarımsak ufak ufak doğranarak eklenir, iyice çevrildikten sonra patates de eklenir. Orta ateşte hep birlikte kavrulurlarken yıkanmış, ufakça doğranmış pazılarla birlikte salça da tencereye ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 5 dakika civarı pişirilir. 4-5 bardak ılık su eklenir. Sebzeler pişince ayıklanıp, yıkanmış bulgur da eklenir. Baharatlar da ilave edilir. Çorbanın yoğunluğunu istenilen kıvamda olabilmesi için isteğe göre su ilave edilebilir.

16 yorum:

  1. Canımmm tam şifa çorbası ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Bence nefis bir yemek olmuş.Hem besleyici hem doyurucu ellerine sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum sevgiler:))

    YanıtlaSil
  3. ooo bU ÇORBADA YOK YOK. Harika ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sebze çorbaları güzel oluyor yani biz seviyoruz an itibarıyle anacığımın da şişkinliği yokmuş umarım işe yarıyordur anason

      Sil
  4. Anasonun yemeklerde kullanildigini hic görmemistim,degisik bir tarif elinize saglik Mine hanim,epeydir yoktum ben özledim tariflerinizi!sevgiler size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. arada hepimiz ara veriyoruz insan isteyince yazmalı : ) anasonu kullanıyorum bu aralar sıklıkla bir kaç tutam hani şifasından yararlanmak amaçlı

      Sil
  5. lezzetini oldukça merak ettim.anosonun o kendine has kokusunu çok severim ben.eminim lezzetli olmuştur.sizi izlemeye alıyorum.buyrun ben de beklerim sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelmez olur muyum : ) anasonlu çorbadan sonra anacığım rahat etti dün akşam gazı olmadı hiç : )

      Sil
  6. şu bulgur girdimi işin içine biliyorum ki harika bişi bu. ohhhh ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim tavsiye ederim : )

      Sil
  7. Harika gözüküyor bana da beklerim,
    http://ilknur--akpinar.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim geleceğim iade-i ziyarete...

      Sil
  8. Yeni bir baharat keşfettim daha doğrusu Alman malı herhalde. "Kümmel" kimyon , anason karışımı her yemeğe koyuyorum. :)) Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet sizin günlüğünüzde görmüştüm merak ettim yurt dışından geldi sanırım size buralarda bulursam deneyeceğim

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...