Nohutlu bir çorba yapayım derken
dondurucuda nohut olmadığını fark ettim. Genelde et veya tavuk suyuyla ya da sade yapsam
da çorbaları bu sefer kuşbaşı et kullanayım dedim. Sebzeleri de robottan
geçirmeden pişirince kıvamı ayarlanabilen isteğe göre yemek isteğe göre çorba
olabilen sevdiğimiz bir lezzet çıktı ortaya. Anasonu keleme nam-ı diğer beyaz
lahanaya yakıştırıyorum, pazıyla da güzel oluyor. Önemli olan şişkinliği
önlemesi. Tam olarak ne kadar etkili bilemiyorum ama yer elması gibi neredeyse
şişkinliği tavan yaptıran bir sebzenin yanında panzehir olarak kullandım.
Akşama etkisini göreceğiz bakalım. Güzeller güzeli bir çarşambayla birlikteyiz
sevgiyle geçsin inşaAllah.
Anasonlu Parça Etli Sebze Çorbası
150 gr ufakça doğranmış kuşbaşı
et
2 tatlı kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy havuç
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 adet patates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
3-4 adet yer elması
1 bağ pazı
2 avuç bulgur
1 çay kaşığı anason
Tuz
Pul biber
Etler yağda ve kısık ateşte
pişirilir. Pişmeye yakın soğan, havuç, sarımsak ufak ufak doğranarak eklenir,
iyice çevrildikten sonra patates de eklenir. Orta ateşte hep birlikte
kavrulurlarken yıkanmış, ufakça doğranmış pazılarla birlikte salça da tencereye
ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte 5 dakika civarı
pişirilir. 4-5 bardak ılık su eklenir. Sebzeler pişince ayıklanıp, yıkanmış
bulgur da eklenir. Baharatlar da ilave edilir. Çorbanın yoğunluğunu istenilen
kıvamda olabilmesi için isteğe göre su ilave edilebilir.
Canımmm tam şifa çorbası ellerine sağlık sevgiler.
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
SilBence nefis bir yemek olmuş.Hem besleyici hem doyurucu ellerine sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum sevgiler:))
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silooo bU ÇORBADA YOK YOK. Harika ellerinize sağlık.
YanıtlaSilsebze çorbaları güzel oluyor yani biz seviyoruz an itibarıyle anacığımın da şişkinliği yokmuş umarım işe yarıyordur anason
SilAnasonun yemeklerde kullanildigini hic görmemistim,degisik bir tarif elinize saglik Mine hanim,epeydir yoktum ben özledim tariflerinizi!sevgiler size...
YanıtlaSilarada hepimiz ara veriyoruz insan isteyince yazmalı : ) anasonu kullanıyorum bu aralar sıklıkla bir kaç tutam hani şifasından yararlanmak amaçlı
Sillezzetini oldukça merak ettim.anosonun o kendine has kokusunu çok severim ben.eminim lezzetli olmuştur.sizi izlemeye alıyorum.buyrun ben de beklerim sevgiler.
YanıtlaSilgelmez olur muyum : ) anasonlu çorbadan sonra anacığım rahat etti dün akşam gazı olmadı hiç : )
Silşu bulgur girdimi işin içine biliyorum ki harika bişi bu. ohhhh ellerine sağlık!
YanıtlaSilteşekkür ederim tavsiye ederim : )
SilHarika gözüküyor bana da beklerim,
YanıtlaSilhttp://ilknur--akpinar.blogspot.com
teşekkür ederim geleceğim iade-i ziyarete...
SilYeni bir baharat keşfettim daha doğrusu Alman malı herhalde. "Kümmel" kimyon , anason karışımı her yemeğe koyuyorum. :)) Çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilevet sizin günlüğünüzde görmüştüm merak ettim yurt dışından geldi sanırım size buralarda bulursam deneyeceğim
Sil