6 Ocak 2014 Pazartesi

Dilli Börek




İtiraf ediyorum son zamanlarda bayılıyorum rulo ve gül börek yapmaya. Hem çok kolay hem de lezzetli oluyor doğrusu. Revaçtaki rulo ve gül böreklerim burada ve burada. Yeni haftada sağlıklı, mutlu sofralar kurup sevdiklerimizi ağırlamak dileklerimle…


Dilli Börek
(Tarif;Unutulmaz Anılar Eşliğinde ‘En Güzelinden Tarifler’ – Ayşe Kazancı)


 3 adet yufka
750 gr süt
1/3 paket margarin – tereyağı kullandım-
2 adet yumurta
1,5 paket dil peyniri


Yufkaları serip süt, tereyağı, yumurtalı karışım sürülür. Üstteki yufkanın üzerine peynir dilimler halinde dizilir. Yufkanın kenarları katlanır. Kalın bir rulo olacak şekilde sarılır. Kalan malzeme üzerine sürülür. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika civarı kızarana kadar pişirilir. Tavsiye olarak arasına beşamel sos koyulabileceği belirtilmiş.

 

12 yorum:

  1. Çok leziz görünüyor ,ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
  2. Ben de tam rulo veya gül börek tarifi arıyordum. Daha doğrusu elimdeki tarifleri çok beğenmediğim için yeni tarif bakıyordum. Seninkileri not aldım, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
  3. nefis görüntü, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok leziz gözüküyor canım ellerine sağlık ..

    YanıtlaSil
  5. Sevgili Mine tarif için eline sağlık bu dil peynirli kolay böreği çok sevdim inşallah hafta sonu kahvaltıya çağıracağım yakınlarıma yapabilirim. Bu rada yeni yılın sana ve sevdiklerine mutluluk başarı bereket ve herşeyden önce sağlık getirmesini dilerim.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...