15 Eylül 2013 Pazar

Renkli Börek


Bizim evde sabah güneşi tam olarak mutfağın karşısından doğar.Yaz sabahlarıysa sıcaktan oturulmaz balkonda, mutfakta. Ama havalar biraz serinlemeye başlayınca değmeyin keyfimize. Sonbahar güneşinin yakmayan, hafifçe ısıtan keyfiyle  birşeyler yapmak insanın kendine armağan edeceği minik mutluluklardan. Güzel bir hafta olsun hepimiz için …


Yufkaları marketten aldığım için biraz daha sertlerdi dolayısıyla yumurta sarısı sıvıyağ karışımı sosa yarım ölçü daha ekledim, yufkaları iyice yumuşatmak için. Mümkünse yufkalar mahalle yufkacısından alınmalı, tazecik, incecik olmalı…

Renkli Börek
(Tarif; Yemek Zevki Temmuz Sayısı)

4 adet hazır yufka
2 adet büyük boy havuç
1 paket dilimlenmiş çemensiz pastırma
150 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
1 demet kuzukulağı ya da roka
2 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı sıvıyağ

Üzeri için

haşhaş tohumu
1 adet yumurta sarısı (gerekirse)


Yufkalardan iki tanesi tezgahın üzerine serilir. Üzerlerine iyice çırpılmış yumurta sarısı ve sıvıyağ sürülür. Rendelenmiş havuç üzerine serpilir. Üçüncü yufka da serilip üzerine sosu sürüldükten sonra jülyen doğranmış pastırma ve rende kaşar karışımı serpilir. En son yufkaya da aynı işlem uygulanıp iyice yıkanmış, doğranmış kuzukulağı serpilir. Yufka rulo şeklinde sarılarak bir bütün oluşturulur. İkiye bölünüp yağlanmış fırın tepsisine konarak üzerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. 

18 yorum:

  1. benim mutfak sabah serin tüm öğleden sonra güneş içerde,kışın iyi de yazın yemek pişirmek çok zor oluyor.. Bu renkli börekler çok leziz oluyor, eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutfak çok önemli güneşi bir şekilde dengeleyebilsek değil mi)))

      Sil
  2. Merhabalar Mine hanim, görüsemedik,insallah hersey yolundaydi,hep denemek istedigim bir börek ama belki sevmezler diye yapamadim,cok eski birde tarif var elimde,sizinkide farkli,annemlerde cok iyi bu balkon olayi,yazin serin olmasi,tatil güzeldi sizin anlayacaginiz gibi,tekrarina ereriz insallah yine,sevgiler size...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tarifi merak ettim ... inşaAllah diyelim tüm güzle dilekleriniz için

      Sil
  3. çayımın yanında olsa da yesem. ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  4. Böreğe yazacak yorum bulamıyorum nefis ellerine sağlık Minecim amaaaaaaaaa resim bir harika sabah güneşini severim yumuşak renklerine bayılırım fincanını biraz daha sola çevirmiş olsaydın kalp gölgesin de kalp şeklini yakalıyacakmışsın :) ellerin dert görmesin..
    İzmir^'den kocaman sevgiler............

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim kalp olayını ben de farkettim doğru diyosun ))

      Sil
  5. Bu malzemelerin hepsi vaa. Yufkacı maalesef bulamadım burada ama.. Neden olmasın, havuç ve kuzukulağı buldummu tamamdır. Pastırmalar çemenli ols??

    Ellerine sağlık.
    Kedisi kayıp anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa acaba yufkalar evde mi yapılıyor hanü kuru yufka olarak mutlaka vardır kedi umarım bulunmuştur

      Sil
  6. ellerine sağlık,fincanın kulbunda az daha kalp şekli oluşuyormuş nedense dikkatimi çekti :))))) sevgi ile bakmışım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet ya bir dahaki sefere daha dikkatli olmalı bakan göz güzel olunca )))

      Sil
  7. Minecim ellerine sağlık çokda severim ben bu böreği bir dilimde benim için ye
    Afiyet bal olsun.
    Ah o mutfağı güneş görenlerden biri de benim saat 11 den sonra akşama dek yanar mutfağım yanar
    Ne yapalım güneşsizde olmaz değil mi..
    Sevgiyle kal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : ) işin keyfi kışın çıkıyor galiba : ) teşekkürler

      Sil
  8. Çok lezzetli görünüyor gerçekten, ellerinize sağlık Mine Hanım. Sevgiyle kalın

    Deniz

    www.modasor.com

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...