24 Temmuz 2013 Çarşamba

Rengarenk Nohut Köftesi

Değişik köfteler yapmayı seviyorum. Kızartmada her şey yolunda gidiyor, ama fırına verildiğinde önemli olan fazla kurumadan çıkarmak. Köfteye her zaman soğanın yakıştığını düşünüyorum, sarımsakla birlikte tabii. Nohutla daha önceyaptığım besin duyarlı köfte soğanlı, darı unluydu. Bu sefer soğansız, üstelik lor peynirli, gene de tarifte olmayan kimyon ve pul biberi bolca eklemeden edemedim. Fırın kabına koyduktan sonra dilimledim. Daha sonra dolaba kaldırdım. İftar saatine yakın fırına verdim. Sadece renkleri için bile yapmaya değer…


Nohut Köftesi
(Tarif; Şekersiz – Aydan Üstkanat)

1 adet kırmızıbiber
1-2 kaşık zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
100 gr tatlı lor peyniri
½ su bardağı parmesan peyniri
2 diş sarımsak
4-5 dilim bayat ekmek içi
½ demet maydanoz
Tuz
Kimyon
Pul biber
¼  su bardağı civarı zeytinyağı, köftenin kıvamını  tutturana kadar, kızartılacaksa bu yağa gerek yok.


Kırmızıbiber küp küp doğranarak zeytinyağında iyice çevrilir. Biber, nohut, maydanoz, sarımsak, ekmek içleri mutfak robotunda iyice çevrilerek özdeşleştirilir. Parmesan hariç diğer malzemeler eklenerek iyice yoğurulur. Yassı köfteler haline getirilir, 2-3 saat dolapta bekletildikten sonra  unla karıştırılmış parmesana bulanarak kızartılır ya da fırında pişirilir. Fırında kısa süre pişirmeyi tercih ettim. 10 dakika 200 derece piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar serperek kızarıncaya kadar pişirmeye devam ettim. Önemli olan yumuşaklığını koruması. 

6 yorum:

  1. Gerçekten tadını sadece tahmin edebilsek de renkler, görüntü nefis. Nohut inanılmaz derecede her yemeğe hirmeye başladı. Nohutu çok seven biri olarak çok memnunum bu durumdan. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Kolay uyum sağlıyor her yere )) teşekürler

    YanıtlaSil
  3. Değişik bir köfte olmuş.Ama denemeye değer olduğunu düşünüyorum.Çünkü içinde nohut var:))
    Elinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık canım,sevgiler...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...