Öğrenci evindeyken en sevdiklerimden biri ekmek arası taze
soğandı, bol limonlu. Hep söylüyorum, o zamanlar bazı şeyler büyülü gibi gelirdi bana. Mesela
yemek yapmak, mesela ıspanak pişirmek ya da patlıcan közlemek. Sütçümüzün
getirdiği çökeleği değerlendirmek için ne zamandır aklımda olan Çingene pilavını
yapmak istedim. Hem çok kolay hem nefis hem de sahur için hafif ve doyurucu hem de öğrenci günlerimi yad etmek için güzel bir tarif. Adı
üstünde içine istenilen her şey eklenebilir, çörek otundan pul bibere kadar…
Çingene Pilavı
(Tarif; Dünya Mutfağı- kahvaltı, brunch, piknik eki)
400 gr çökelek
2 adet domates
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
8 adet taze soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı taze fesleğen
1 çorba kaşığı kıyılmış taze kekik
Domatesler ufak ufak doğranır. Sulanmasını önlemek için çökelekle karıştırmadan önce çekirdeklerini çıkarmak en güzeli ve tabii kabukları da soyulmalı. İnce kıyılmış yeşillikler de eklendikten sonra zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte nefis bir pilav hazır bile. Sıcacık pideyle keyfini çıkarmak kalıyor geriye.
Iyi ki hatirlattiniz, her kis mevsiminde yaz gelse de cingene pilavi yapsam diyorum ama yazin da hatirlayamiyorum.
YanıtlaSilHayirli ramazanlar
Nesrin
teşekkürler tam zamanı o zaman : )
SilEH IFTARADA AZ KALDI..NEFIS GORUNUYOR CANIM ELLERINE SAGLIK
YanıtlaSilçok teşekkürler
Silçok renkli ve iştah açıcı görünüyor. ellerinize sağlık.
YanıtlaSilazıcık artınca anacığımın isteği üzerine börek olarak değerlendirdim kalanı : )
Sil