Değişik köfteler yapmayı
seviyorum. Kızartmada her şey yolunda gidiyor, ama fırına verildiğinde önemli
olan fazla kurumadan çıkarmak. Köfteye her zaman soğanın yakıştığını düşünüyorum, sarımsakla birlikte tabii. Nohutla daha önceyaptığım besin duyarlı köfte soğanlı, darı unluydu. Bu sefer soğansız, üstelik
lor peynirli, gene de tarifte olmayan kimyon ve pul biberi bolca eklemeden edemedim.
Fırın kabına koyduktan sonra dilimledim. Daha sonra dolaba kaldırdım. İftar
saatine yakın fırına verdim. Sadece renkleri için bile yapmaya değer…
Nohut Köftesi
(Tarif; Şekersiz – Aydan Üstkanat)
1 adet kırmızıbiber
1-2 kaşık
zeytinyağı
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet yumurta
100 gr tatlı lor peyniri
½ su bardağı parmesan peyniri
2 diş sarımsak
4-5 dilim bayat ekmek içi
½ demet maydanoz
Tuz
Kimyon
Pul biber
¼ su bardağı civarı zeytinyağı, köftenin kıvamını
tutturana kadar, kızartılacaksa bu yağa
gerek yok.
Kırmızıbiber küp küp doğranarak zeytinyağında
iyice çevrilir. Biber, nohut, maydanoz, sarımsak, ekmek içleri mutfak robotunda
iyice çevrilerek özdeşleştirilir. Parmesan hariç diğer malzemeler eklenerek iyice
yoğurulur. Yassı köfteler haline
getirilir, 2-3 saat dolapta bekletildikten sonra unla karıştırılmış parmesana bulanarak
kızartılır ya da fırında pişirilir. Fırında kısa süre pişirmeyi tercih ettim.
10 dakika 200 derece piştikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar serperek
kızarıncaya kadar pişirmeye devam ettim. Önemli olan yumuşaklığını koruması.
Gerçekten tadını sadece tahmin edebilsek de renkler, görüntü nefis. Nohut inanılmaz derecede her yemeğe hirmeye başladı. Nohutu çok seven biri olarak çok memnunum bu durumdan. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilKolay uyum sağlıyor her yere )) teşekürler
YanıtlaSilDeğişik bir köfte olmuş.Ama denemeye değer olduğunu düşünüyorum.Çünkü içinde nohut var:))
YanıtlaSilElinize sağlık...
Sevilmez mi)))
SilNasıl güzel görünüyor ellerine sağlık canım,sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim :)
Sil