Kapalı bir hava, Adele dinleyerek
açtım günü. Ara ara hafif çiseleyen yağmura eşlik eden Adele iyi geliyor. Daha önce revani tarifi yayınlamış mıyım diye
merak ediyorum, haşhaşlı revani. Ne zamandır yapmamışım. Oysa çok sevmiştik o tarifi. Bugünse dolaptaki labne peynirini değerlendirmek için yaptığım revani var
sırada. Labne tadı, peykekleri hatırlattı bana. Değişik ve hoş. Sahi bir ara
kılasik tarifi yayınlamalıyım diye düşünürken güzel bir güne doğru adım
adıyorum işte. Gıri bir Salı güzellikleriyle gelsin istiyorum, yapılacak
listesine bakarken…
Labneli Revani
(Tarif;Pınar Ramazan Özel)
200 gr labne peyniri
½ su bardağı yoğurt
½ su bardağı süt
4 yumurta
¾ su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 adet rendelenmiş limon kabuğu
Üzeri için
Hindistancevizi
Şerbeti için
5 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
½ limonun suyu
Şerbet için şekerle su
kaynatılır. Limon suyu eklendikten sonra beş dakika kadar ocakta bırakılır.
Sonra soğumaya bırakılır. Kek ılık şerbet, şerbet soğuk olacak dökerken.
Şekerler ve yumurtalar iyice
çırpılır. Diğer sıvılar eklenerek çırpmaya devam edilir. İrmik, un, kabartma
tozu ve limon rendesi de eklendikten sonra düşük ayarda tüm malzemeler
özdeşleşinceye kadar çırpılır. Genişçe bir fırın kabına dökülerek önceden
ısıtılmış 150 derecelik fırında 60-70 dakika pişirilir. Kürdan testi yapılarak
pişip pişmediği konturol edilir. Dilimlenir. Ilıyınca üzerine şerbet dökülür. Şerbet
çekince hindistancevizi serpilerek servis edilir.
eline sağlık
YanıtlaSilTeşekkür ederim...
SilLabneli değişik bir tarif olmuş
YanıtlaSilTadıda güzeldir
Ellerinize sağlık
Sevgiler:)
Teşekkür ederim...
Siluff kalbimden vurdun beni :) peynir delisiyim ve peynirli herşeyi zaten çok seviyordum ama revaniyi hiç denemedim labneli.. ilginç olsa gerek :) ellerine sağlıkk..
YanıtlaSilBen de peyniri çok seviyorum hafif peykek -cheesecake- tadı için tavsiye ederim
SilRevaninin bu çeşitlerini hiç denemedim,ben de klasik revani yaparım, çok da güzel olur.
YanıtlaSilArada değişiklik diyelim)))
SilEllerinize sağlık Mine hanım. sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim
SilYazınızı yazdıktan sonra tekrar okumanızı tavsiye ediyorum. Tarifinizi okurken yaptığıniz yazım yanlışları beni soğuttu. Kilasik,giri...gibi. Blog yazarının basit iki kelimeyi yazacak kalifiyelikte olmasını beklerdim. Yağmura,yabancı sanatçıya dem vuracaginiza kendi yaziniza biraz daha özenin lütfen. Sizi okuyanlara saygısızlik.
YanıtlaSilHay Allah siz de canım "I" larımı "İ" ile değiştirmişsiniz :( Kilasik değil kılasik, giri değil gıri yazıyor. Evet seviyorum kral yerine kıral demeyi ya da klüp yerine kulüp grup yerine gurup demeyi :)
Silbu yorumu tekrar okursanız kendi yorumunuzdaki "I" yerine yazılan "İ" leri kullanılmayan "ğ" yi tekrar gözden geçirmeniz dileğiyle...