Bu gözlemeler pek becerikli canım, isteğime göre şekilleniveriyorlar. Hem kolaylar, hem küçükler hem de çok çabuk oluyorlar. Eeee olur arada sırada kızartmalar, hele de böyle şeker olurlarsa : )
Şaka bir yana bu tarifi gerçekten çok sevdim. Oysa ne zamandır bekletiyordum denemek için. Dün dolapta bilmem hangi tarif için alınmış, hala bekleyen pastırmayı görünce zamanı geldi artık deyip hemen başladım yapmaya. Zaten başlamamla bitirmem bir oldu. Canımın içi anneciğim için de peynirli domatesli içten yaptım. Bir dahaki sefere kıymalı harcı deneyeceğim.
Ufak Gözlemeler
(Tarif; Refika'nın Mutfağı - Refika Birgül)
1 yufka
2 tatlı kaşığı ayçiçek yağı
4 ince dilim pastırma
1 veya 2 küçük parça dil peyniri
2-3 dal nane
Yuvarlaktan kare çıkacakmış gibi yufkanın kenarları kesilir. Kalan kısım enden boydan dörde bölünür. İçlerine kesilen kenarlar konularak daha kalın taban elde edilmiş olur. Harç bolca konur. Yufkanın önce alt tarafı içe doğru katlanır. İki yan taraf, sonra da üst tarafı katlanır ve zarf şekli verilir. Tavaya yağ konur ve fırça yardımıyla tavaya yayılır. Gözlemeler tavaya konur. Fırçada kalan yağla üstleri yağlanır. Çevirdikçe yağlanır. Hazırlananlar derin dondurucuya da atılabilir. Oooooh ne rahat : )
Güzel bir taraf,yapmalıyım...
YanıtlaSilminecim ellerine sağlık çok nefis olmuş afiyet bal olsun
YanıtlaSilDil peyniride farklı bir tat vermiştir
sevgiylerimle
nasılda acım. kıymalıyı boşver domatesi, peynirliye devam :)
YanıtlaSilOff şimdi acıktım ben ama.Sizinle yakın oturmayı öyle çok isterdim ki:)))Nefis gözüküyorlar.
YanıtlaSilKücük olmalari iyi fikir. Kizartip derin dondurucuya koymak daha da iyi fikir ani gelen misafirler icin parlak bir cözüm....
YanıtlaSilEllerine saglik görüntüsü bile lezzetli..
reyhane; ısrarla tavsiye edilir...
YanıtlaSilBirDemlikBirSohbet;dil peynirini daha sık kullanmaya karar verdim : )
Syhn;kıymalı da olsun ama yaaa : )
SihirliGünce;güzel olurdu : )
Sünter;o kadar kolayki evde yufka olduktan sonra derin dondurucuya bile gerek yok : )
kızımın yaklaşan doğum gününe yapabilirim bunlardan :))menü oluşturmaya çalışıyorum,ne pişirsem kararsızım şu sıralar. bu iyi bir alternatif gibi yazdım hemen bir kenara,teşekkürler tarif için :))
YanıtlaSilrebeltakipte;tavsiye ederim : )
YanıtlaSil