6 Aralık 2013 Cuma

Birden... Karanlık...


“Işığa batmışım, yanım yörem. Adım atıyorum tuhaf bir beyazlıkta, hareketle hareketsizlik arasında… Şaşkınım. Hiçbir şey göremiyorum. Ansızın kendimi bırakıyorum o yoğunluğa, huzurluyum.

Birden nefes almadığımı, alamadığımı farkediyorum. Öksürmek isterken başımı kaldırdığımda sert bir yere çarpıyor. Gözlerimi açıyorum kapkaranlık, yokluyorum, her yanım sert bir maddeyle kaplı. Tahta mı bu? Üstelik daracık! Yoksa gerçek mi oldu diye içim sıkışıyor. Ellerimi kaldırıyorum, ayağımı kaldırıyorum. Evet yatıyorum ve … Evet bir tabutta…  Aklıma Kill Bill’de Uma Thurman’ın parmaklarıyla tabutu deldiği sahne geliyor. Geliyor ama o kadar şanslı olacak mıyım? Ne kadar nefes alabilirim bu karanlıkta?”

Daha fazla sürdürmenin bir anlamı yok. Kabusum değil bu, ama öldükten sonra bir morgta ya da toprak altında dirilmek benim bir korkum. Biraz onunla yüzleşmek istedim galiba. Tabii ki tabutla gömülmüyoruz, belki de filmin etkisi yani morgta dondurucu soğukta dondurucu duygularla da uyanabilirdim. Bu arada  5.gün ödevimi tamamlamış olduğum için mutluyum. 

Öte yandan böyle zamanlarda canım teyzemin benim için özel yaptırdığı nara bakmak iyi gelecek biliyorum. İncelikli hediyeler gibisi var mı? Düşünüldüğünüzü hissettiren, hoşlanmanız için kafa yorulduğunu görebildiğiniz hediyeler. Teşekkürler teyzelerin en bi tanesi… 

4 yorum:

  1. Ben de bu yaşamın bu son aşamasını düşünmek bile istemiyorum. Neyse güzel şeyler düşünelim bu işleri meleklerimize bırakalım onlar bizim için en iyi olacak şekilde hallederler. Son zamanlarda bu melek işlerine çok fena taktım. :))

    YanıtlaSil
  2. Küçükken derlerdi her saç telin yılan olacak diye, korkardım.Çocuğa söylenecek şey miydi? Değildi? Ama nineler söylerdi... Yazını okuyunca direk bu aklıma geldi benimde benzer bir korku bende de var işte... Hediye konusunda da çok haklısın,bazıları şey yapar ne istersin,ne eksiğin var ihtiyacını alayım.Önemli olan ihtiyaç değil ki, beğenmek te değil sadece düşünüldüğünü bilmek...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düşünen zaten ihtiyacını da farkediyor belki )

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...