13 Ekim 2013 Pazar

Kakaolu Pudingli Kurabiye

İnsan bazen kendi içine çekilip hayatını gözden geçirmek istiyor. Günlük koşuşturmacalarda bu pek mümkün olmasa da kendi adıma geçenlerde gittiğim bir arkadaş toplantısı aklıma sorular düşürmeyi başardı galiba. Sanırım yapmayı ertelediklerim üzerine bu bayram biraz düşüneceğim. Hani hep derler ya günde birkaç saniye içe dönüp orada neler olduğuyla ilgili farkındalık yaratabilmek çok önemli. Nereye gittiğimize, ne istediğimize, nasıl hissettiğimize, bizi neyin mutlu edeceğine  dair ufacık ama etkileyici anların önemini hep hatırlamak dileklerimle…

Kakaolu Pudingli Kurabiye

250 gr oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 paket kakaolu puding
1 adet yumurta
½ kahve fincanı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un

Üzeri için
Damla çikolata


Tüm malzemeler harmanlanır. Ele yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Zemine biraz hamur serpilerek elde edilen hamur  merdane yardımıyla 1cm kalınlığında açılarak, kalıplarla istenilen şekiller çıkarılır. Elde dilen kurabiyeler yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine damla çikolatalar yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırında  fazla sertleşmeden pişirilir. Fırından çıkıp soğuduktan sonra o yumuşak hali kayboluyor, aman dikkat çok fazla fırında kalmamalı.

8 yorum:

  1. Hımm kitap, kurabiye, çay ayrılmaz üçlü, voltran gibi:)

    YanıtlaSil
  2. çok leziz kurabiyeler, eline sağlık, iyi bayramlar..

    YanıtlaSil
  3. yanına da sogul süt ılık ılık ye kurabiyeleri miss..
    madem soguyunca sertleşebilir hemen tüketmeli :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hafif yumuşakken çıkınca fırından, soğuduktan sonra kıvamını alıyor nefis oluyor ... fırında iyice sert olana kadar tutmamak gerek bu tip kurabiyeleri

      Sil
  4. Çok haklısın Mine'ciğim. Kurabiye için de ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...