İnsan bazen kendi içine çekilip
hayatını gözden geçirmek istiyor. Günlük koşuşturmacalarda bu pek mümkün olmasa
da kendi adıma geçenlerde gittiğim bir arkadaş toplantısı aklıma sorular
düşürmeyi başardı galiba. Sanırım yapmayı ertelediklerim üzerine bu bayram
biraz düşüneceğim. Hani hep derler ya günde birkaç saniye içe dönüp orada neler
olduğuyla ilgili farkındalık yaratabilmek çok önemli. Nereye gittiğimize, ne
istediğimize, nasıl hissettiğimize, bizi neyin mutlu edeceğine dair ufacık ama etkileyici anların önemini hep
hatırlamak dileklerimle…
Kakaolu Pudingli Kurabiye
250 gr oda sıcaklığında tereyağı
ya da margarin
1 paket kakaolu puding
1 adet yumurta
½ kahve fincanı toz şeker
4 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Alabildiği kadar un
Üzeri için
Damla çikolata
Tüm malzemeler harmanlanır. Ele
yapışmayan, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Zemine biraz hamur serpilerek
elde edilen hamur merdane yardımıyla 1cm
kalınlığında açılarak, kalıplarla istenilen şekiller çıkarılır. Elde dilen
kurabiyeler yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine damla
çikolatalar yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 150-160 derecelik fırında fazla sertleşmeden pişirilir. Fırından çıkıp
soğuduktan sonra o yumuşak hali kayboluyor, aman dikkat çok fazla fırında
kalmamalı.
Hımm kitap, kurabiye, çay ayrılmaz üçlü, voltran gibi:)
YanıtlaSilAh değil mi))
Silçok leziz kurabiyeler, eline sağlık, iyi bayramlar..
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silyanına da sogul süt ılık ılık ye kurabiyeleri miss..
YanıtlaSilmadem soguyunca sertleşebilir hemen tüketmeli :D
hafif yumuşakken çıkınca fırından, soğuduktan sonra kıvamını alıyor nefis oluyor ... fırında iyice sert olana kadar tutmamak gerek bu tip kurabiyeleri
SilÇok haklısın Mine'ciğim. Kurabiye için de ellerine sağlık.
YanıtlaSilteşekkürler
Sil