19 Ağustos 2013 Pazartesi

Girit Kabağı Dolması

Neredeyse bütün bir yaz hasta geçti. Öksürük ve kırıklık yakama yapıştı desem abartmış olmam heralde. Hala da devam ediyor, yatırmıyor ama süründürüyor tam olarak. Ballı zencefiller, ilaçlarla geçti bu yaz, bakalım sonbaharda neler olacak? Hal böyleyken günlük hayatla daha az ilgilenir olsam da yazacak ne çok şey birikti. Kendime, ülkeme, izlediklerime, izlenimlerime  dair… Belki biraz daha iyi olunca yazarım kimbilir. Şimdilik sadece bir tarif paylaşayım, şekillerine bayıldığım, ne zamandır yapmak istediğim tombiş kabakları sonunda pişirebildim. Oyduğum içlerini de sebzeli böreğime kattım. Hepsi beğenildi. Güzellik, sağlık, huzur ve barışın hakim olduğu bir hafta olması dileklerimle…



Girit Kabağı Dolması


200 gr civarı kıyma
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 rendelenmiş soğan
1 çay bardağı pirinç
2  çorba kaşığı domates salçası
7-8 adet  Girit kabağı
2 adet domates
½ demet maydanoz
½  demet dereotu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz

Kıyma, rendelenmiş soğan, ayıklanıp yıkanmış pirinç, 1 çorba kaşığı domates salçası, yıkanıp, ince doğranmış maydanozlar ve dereotları ve baharatlar birlikte iyice harmanlanır. Kabakların tepeleri kapak şeklinde kesilir. Harç yıkanmış ve içleri oyulmuş kabaklara doldurulur.  Üzerleri halka şeklinde domateslerle kapatıldıktan sonra kabakların kapakları da kapatılır. Tencereye konur. 1 domates kaşığı salça suda eritilerek kabakların üzerine dökülür. 

10 yorum:

  1. geçmişler olsun ,umarım atlatırsınız keyifsizliği. Girit kabağı dolmada çok güzel oluyor ,ama içini çiğden yapıyorum ben bir dahakine bu şekil deniycem, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim hatırlatma için... dolma içlerini çiğden koyarım her daim burada da öyle yaptım ama dolmadan sonra yaptığım sebzeli böreğe gitmiş olmalı aklım -düzelttim pişirme kısmını : )-

      Sil
  2. Geçmişler olsun,yazın hastalık daha birzor olsa gerek..bol soğan sarımsak yemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler çiğ yemede sıkıntı olabilir ))

      Sil
  3. Geçmiş olsun canım..Yaz günü hastalık zor.Girit kabağı dolmasını hiç denemedim ama hep görüyorum pazarda denemek istiyirum.Ellerine sağlık..Nefis görünüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorma (( teşekkür ederim hoş sunumlar için güzel bir seçenek ...

      Sil
  4. Çok geçmiş olsun,yemeğin görüntüsü ben burdayım diyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şeklini sevdiğim için denedim ben de

      Sil
  5. baba tarafından girit göçmeni olarak tarife bayıldım.. elinize sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...