Neredeyse bütün bir yaz hasta
geçti. Öksürük ve kırıklık yakama yapıştı desem abartmış olmam heralde. Hala da
devam ediyor, yatırmıyor ama süründürüyor tam olarak. Ballı zencefiller,
ilaçlarla geçti bu yaz, bakalım sonbaharda neler olacak? Hal böyleyken günlük hayatla
daha az ilgilenir olsam da yazacak ne çok şey birikti. Kendime, ülkeme,
izlediklerime, izlenimlerime dair… Belki
biraz daha iyi olunca yazarım kimbilir. Şimdilik sadece bir tarif paylaşayım,
şekillerine bayıldığım, ne zamandır yapmak istediğim tombiş kabakları sonunda
pişirebildim. Oyduğum içlerini de sebzeli böreğime kattım. Hepsi beğenildi.
Güzellik, sağlık, huzur ve barışın hakim olduğu bir hafta olması dileklerimle…
Girit Kabağı Dolması
200 gr civarı kıyma
1-2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 rendelenmiş soğan
1 çay bardağı pirinç
2 çorba kaşığı domates salçası
7-8 adet Girit kabağı
7-8 adet Girit kabağı
2 adet domates
½ demet maydanoz
½ demet dereotu
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı fesleğen
Tuz
Kıyma, rendelenmiş soğan, ayıklanıp yıkanmış pirinç, 1 çorba kaşığı domates salçası, yıkanıp, ince
doğranmış maydanozlar ve dereotları ve baharatlar birlikte iyice harmanlanır. Kabakların
tepeleri kapak şeklinde kesilir. Harç yıkanmış ve içleri oyulmuş kabaklara
doldurulur. Üzerleri halka şeklinde
domateslerle kapatıldıktan sonra kabakların kapakları da kapatılır. Tencereye
konur. 1 domates kaşığı salça suda eritilerek kabakların üzerine dökülür.
geçmişler olsun ,umarım atlatırsınız keyifsizliği. Girit kabağı dolmada çok güzel oluyor ,ama içini çiğden yapıyorum ben bir dahakine bu şekil deniycem, elinize sağlık.
YanıtlaSilçok teşekkür ederim hatırlatma için... dolma içlerini çiğden koyarım her daim burada da öyle yaptım ama dolmadan sonra yaptığım sebzeli böreğe gitmiş olmalı aklım -düzelttim pişirme kısmını : )-
SilGeçmişler olsun,yazın hastalık daha birzor olsa gerek..bol soğan sarımsak yemeni tavsiye ederim. Sevgilerimle...
YanıtlaSilTeşekkürler çiğ yemede sıkıntı olabilir ))
SilGeçmiş olsun canım..Yaz günü hastalık zor.Girit kabağı dolmasını hiç denemedim ama hep görüyorum pazarda denemek istiyirum.Ellerine sağlık..Nefis görünüyor.
YanıtlaSilSorma (( teşekkür ederim hoş sunumlar için güzel bir seçenek ...
SilÇok geçmiş olsun,yemeğin görüntüsü ben burdayım diyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim şeklini sevdiğim için denedim ben de
Silbaba tarafından girit göçmeni olarak tarife bayıldım.. elinize sağlık
YanıtlaSilteşekkür ederim
Sil