24 Temmuz 2013 Çarşamba

Sahur İçin Pide Arası Çingene Pilavı

Öğrenci evindeyken en sevdiklerimden biri ekmek arası taze soğandı, bol limonlu. Hep söylüyorum, o zamanlar bazı şeyler büyülü gibi gelirdi bana. Mesela yemek yapmak, mesela ıspanak pişirmek ya da patlıcan közlemek. Sütçümüzün getirdiği çökeleği değerlendirmek için ne zamandır aklımda olan Çingene pilavını yapmak istedim. Hem çok kolay hem nefis hem de sahur için hafif ve doyurucu hem de öğrenci günlerimi yad etmek için güzel bir tarif.  Adı üstünde içine istenilen her şey eklenebilir, çörek otundan pul bibere kadar…


Çingene Pilavı
(Tarif; Dünya Mutfağı- kahvaltı, brunch, piknik eki)

400 gr çökelek
2 adet domates
4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
8 adet taze soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
2 çorba kaşığı kıyılmış taze nane
2 çorba kaşığı taze fesleğen
1 çorba kaşığı kıyılmış taze kekik

Domatesler ufak ufak doğranır. Sulanmasını önlemek için çökelekle karıştırmadan önce çekirdeklerini çıkarmak en güzeli ve tabii kabukları da soyulmalı. İnce kıyılmış yeşillikler de eklendikten sonra zeytinyağı ve limon suyuyla birlikte nefis bir pilav hazır bile. Sıcacık pideyle keyfini çıkarmak kalıyor geriye.


6 yorum:

  1. Iyi ki hatirlattiniz, her kis mevsiminde yaz gelse de cingene pilavi yapsam diyorum ama yazin da hatirlayamiyorum.
    Hayirli ramazanlar
    Nesrin

    YanıtlaSil
  2. EH IFTARADA AZ KALDI..NEFIS GORUNUYOR CANIM ELLERINE SAGLIK

    YanıtlaSil
  3. çok renkli ve iştah açıcı görünüyor. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. azıcık artınca anacığımın isteği üzerine börek olarak değerlendirdim kalanı : )

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...