14 Temmuz 2013 Pazar

Kıremalı Lor Tatlısı


Yeni ayın dergilerinde bu tarifi görünce dolaptaki lor geldi aklıma ve hemen denemek istedim. Şu an dinlenmede iftara hazır olacak inşaAllah. Tadını çok merak ediyorum. Mutluluk dolu bir hafta dileklerimle... 


Kıremalı Lor Tatlısı
(Yemek Zevki Temmuz 2013 Sayısı)

½ kg lor
½ bardak toz şeker ( koymadım)
1 bardak süt
4 adet yumurta
1 bardak ince irmik
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Şerbet için;

½ kg toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Kırema için;

100 ml kırema
1 su bardağı süzme yoğurt ( katı kısmından normal kullandım)
5 çorba kaşığı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı vanilya


Derin bir kasede lor ve ılık süt karıştırılır. Üzerine 4 yumurta, irmik, kabartma tozu eklenerek iyice karıştırılır. Tepsiye ya da fırın kabına dökülerek pembeleşinceye kadar pişirilir. Bu arada şerbet için şeker bir kaba alınarak üzeri geçinceye kadar suyla kaynatılır. Limon suyu eklendikten sonra bir taşım daha kaynatıldıktan sonra sıcak kekin üzerine dökülür. Şerbet çektirilir. Soğuduktan sonra karıştırıcıyla hazırlanan kırema üzerine eşit şekilde sürüldükten sonra 180 derecelik fırında 15 dakika pişirilir. Birkaç saat bekletildikten sonra servis edilir. 

10 yorum:

  1. Mmmmmm nasıl güzel görünüyor ellerine sağlık canım iftardan sonra nefis olur.Bereketli iftarlar,sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evcek bayıldık süperdi unsuz olması ayrı güzel )

      Sil
  2. lorlu tatlıları çok severim.harika görünüyor,eline sağlık.sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Kremayla tekrar pisirilmesi cok ilginc geldi,bunuda ilk kez görüyorum,lora bayiliyorum ama burda ricotto denilen sey var bilmem aynimi,cok tüketemiyorum aslinda,bu tatli cok tatli görünüyor mutlaka yapmali,elinize saglik sizinde...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birbirine yakın olduğu söylenmiş hiç denemedim lor dışındakileri ... ama nefis oluyor bu tarif kırema kırem peynirle yapılmış gibi nefis oldu başka tariflerde de deneyebilirim bu kıremayı sevgiler ....

      Sil
  4. Aklında olsun lorlu güllaç tatlısı da nefis oluyor. Tam da zamanı. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aaa değişik ne yapabilirim diyordum güllaçla süper fikir

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...