17 Nisan 2013 Çarşamba

Gönül Elçileri Projesi



Hayata dair yapmak istediklerimiz haklı olarak kendimize ve çok yakın çevremize dair en çok. Yapabildiğimiz kadar çok çalışıp daha iyisini elde etmeye uğraşıyoruz. Çoğu zaman uzak hatta yakın çevremizi bile göz ardı ederek. Bazen fazlasıyla eleştirerek, şikayet ederek.



Son dönemlerde çevremdeki topluluklarla ya da şahıslarla yaptığım görüşmelerde doğrudan sorduğum sorular  “peki tam olarak ne yapıyorsunuz?” ya da “belli bir amaç var mı ?” çevresinde dönüyor. Çünkü daha fazlasını dinlemekten, çığ gibi büyüyen şikayetler yumağından sıkılıyorum desem. Para çok ama çok önemli bir konu olsa da para vermenin de tam olarak çözüm olduğunu düşünmüyorum. Bu noktada Gönül Elçiliği ve yan dalı olarak Koruyucu Ailelik sorularıma cevap veren konular.



Bugün Canik Kültür Merkezi’nde bu konuların tanıtımına katıldım. Duvarlar arasında yalnız başlarına sıkışıp kalmış yaşlı, engelli, öksüz, yetim çocuklarla ilgili görüntülerle başladı tanıtım. Bu görüntüler kadar sonundaki cümlenin de çok etkileyici olduğunu düşünüyorum “Kimsenin kaybolmasına izin vermeyiz, çünkü biz büyük bir aileyiz.” 


(Bu mıncırık konuşmalar boyunca bir dakika yerinde durmadı, annesinin tüm engellemelerine karşı koştu, oynadı, konuştu. Yüzünün  fazla gözükmediği bu fotoyu koymadan edemedim.) 

Canik İlçesi’nde Gönül Elçilerinin sayısı iyi fakat Koruyucu Ailenin sadece bir tane olduğunu duyunca gerçekten çok şaşırdım. 13 yıl önce başlayan ana kız beraberliği hala sürüyor. Bu konuyla ilgili yazmak istediğim çok şey olsa da daha fazla uzatmayıp bilgi almak isteyenler için aşağıdaki adresleri vereyim. Daha güzel bir ülke hepimizin yapacağı bir şeyler mutlaka vardır.

www.aile.gov.tr

4 yorum:

  1. Koruyucu aile kavramı bizde biraz yanlış anlaşıldı sanırım, talebin az olma sebebi bu bence. Umarım artar Mineciğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. haklı olabilirsin orada soru soran bayanlardan biri 3 çocuğu olduğunu bir tane çocuk alabilmek için başvurduğunu ama komşularının para işini nasıl halledersin diye gözünü korkuttuklarını söyledi yaşlarına göre verilen para da bence hiç fena değil yeterki ev ortamında büyüsünler

      Sil
  2. ballı lokmam evet daha iyi anlatmak lazım
    bizde katkıda bulunalım!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz toparlanıp bir ya da iki çocuk almayı istiyorum ben bakalım ama onun öncesinde başka çalışmalar yapabilirim gönüllü olarak hayırlısı sağlığımız olduğu sürece birşeyler yapabilmek çok güzel

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...