Pıratik yaptığım börekleri daima
orta boy ya da ufakça fırın kaplarında ya da tepsilerde yapmıştım. Bu tarifi
ayıran anacığım büyük fırın tepsimizi yağlayarak ilk yufkayı sermişti. Devam
etmesi de bana kaldı. Büyük tepsiyle yapmaktan çok memnun kaldım. Bu tarif de
sürekli yapılacaklar listesine girdi bile. Kıymalı versiyonunu da denemeden
olmayacak galiba. Artık bir dahaki davetimize olsun o da.
Kolay Su Böreği
(Tarif; Sofra Dergisi)
6 adet yufka
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı su
İçi için ;
400- 500 gr ufalanmış peynir
½ demet maydanoz, dereotu
Tuz
Pulbiber
Yağlanan fırın tepsisine 1 yufka
serilir. Kenarlarından taşan kısımlar koparılır. Diğer bir yufka rulo halinde
sarılarak 7-8 cm lik parçalar halinde koparılır, karıştırılan yumurta, süt,
yağ, su karışımına batırılarak diğer yufkanın üzerine yan yana dizilir. Öteki
yufkayla da aynı işlem tekrar edilir. Üzerlerine karıştırılmış harç malzemesi yayılır. İki
yufka da aynı şekilde sıvı karışımda ıslatılarak tepsiye konur. Kalan yufka en
üste kapatılır, artan sütlü karışım böreğin üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış
190 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis
edilir.
Cok hos, pratik bir tarif... Emeklerinize saglik... Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silewttt ben de en sevdiğim böreklerdendirr... ellerine sağlık: )
YanıtlaSilsağolasın
SilGeçen haftalarda Konyadan dönüşte yolluk aldığımız ama yerken keşke daha çok alsaymışız dediğim su böreklerinden sonra, bu pratik tarif beni mutfağa sürükler. Elinize sağlık. Sevgiler...
YanıtlaSilvallahi hiç durma derim : )
SilEline sağlık cnm, Selim İleri'nin kitabını merak ettim, nasıl?
YanıtlaSilMostari'den sonra bir günlük daha karşımda bu biraz daha farklı tabii içine fazlasıyla kapanık, tüm dünyasını kitaplarla örmüş bir adamın defterleri...
SilCanım ellerine sağlık o dilimi alsam olur mu sevgiler...
YanıtlaSilcanımsın afiyet olsun : )
SilYarın kahvaltıya yetiştirmeli :)
YanıtlaSil