Karabuğdayı hayatımıza usul usul
sokma denemelerim bunlar. Daha önceki bol yeşillikli halinden sonra bu sefer de
enginarlısını denedim. Enginarla pilavı çok seviyoruz, karabuğdaylı halini de
severiz diye düşündüm. Bu sefer sevdik
hatta yanına biraz da yoğurt aldık katık olarak. Şimdiden bir dahaki sefere
nasıl yapsam diye düşünmeye başladım bile. Malum bahar, pazarlar yeşilden
kırmızıya yeniden donanıyor. İnsanın içi açılıyor dolaşırken.
İki gündür hiç kesintisiz yağan yağmur bugün
yerini güneşe bıraktı. Gıri havaları sevsem de artık yeter, bahar yağmurlarına
ara verip güneşe doymanın zamanı, tıpkı bugün olduğu gibi. Gönlümüzdeki tüm iyi
şeylere kavuşmamız dileklerimle…
Enginarlı Karabuğday Pilavı
3 adet enginar
2 su bardağı karabuğday
1 adet soğan
6-7 sap taze soğan
½ demet dereotu
½ su bardağı zeytinyağı
1 adet sarımsak
2 adet havuç
½ limonun suyu
Tuz
Soğanlar çok küçük küp küp
doğranır. Sarımsak ve havuçlar da aynı şekilde doğrandıktan sonra yağda iyice
çevrilir. Enginarlar da üçgen üçgen çok da büyük olmadan kesilerek tencereye
ilave edilir, limon suyu da dökülür. Biraz çevrildikten sonra ılık su eklenerek pişirilir. Pişen
enginarlı karışıma, ayıklanıp yıkanan karabuğdaylar eklenerek şöyle bir
çevrilir. 2,5 bardak sıcak su konularak ocağın altı açılır. Su çekmeye yakın ateş
kısılarak demlenmeye bırakılır. Piştikten sonra yıkanıp ufak doğranan
dereotları da karıştırılır.
İstanbul'da çok soğuk.Dün geceki soğuğu herhalde kışın bile yapmamıştır. Neyse az kaldı herhalde. Karabuğday aşurelik buğdaydan farlı bir şey herhalde değil mi? Buğdayı ben de sevmeğe başladım. Enginarda bol iken tarifinizi mutlaka deneyeceğim ama önce şu karabuğdayı bulmam gerek. Elinize sağlık.
YanıtlaSilmetrodan aldım Rusyadan ithal ediliyor yanılmıyorsam ama glutensiz olduğu için deniyorum alternatif olarak
YanıtlaSilkarabuğday hiç denemedim, sağlıklı bir seçim anladığım kadarıyla, elinize sağlık sevgili Mine..
YanıtlaSilteşekkür ederim
Silkara buğdaya sen alıştın bizi de alıştıracaksın sanırım :)
YanıtlaSilama önce enginarlı normal pilavı denemeliyim değil mi :)
biraz değişik tadı ama seveceğiz ufaktan : )
Sil