Hem annem hem de teyzem hep aynı şekilde çekiyorsun deyince son iki fotoğrafın yanına bir şeyler koydum. Değişiklik işte, ama ne yapayım bizim evde sanatçı olan abim Raif Tozanlıoğlu’dur. Abi gelsen de güzel güzel çeksen pişirdiklerimin fotoğraflarını : )
Bugün enginarlı pilavı balık sonrası için pişirdim. Hem sağlıklı, hem lezzetli.
Enginarlı Pilav
(Tarif; Dedemin Sofrası Büyükada Yemekleri- Selin Kutucular)
Malzemeler
• 4 ayıklanmış enginar
• 2,5 su bardağı pirinç
• 2 demet taze soğan
• 1,5 çay bardağı zeytinyağı
• 2 tatlı kaşığı tuz
• 8 tatlı kaşığı toz şeker ( damak tadına göre azaltılabilir, ben genelde 4 kaşık koyuyorum)
• 1 demet dereotu
Pirinçler ayıklanıp, yıkanır. 20 dakika sıcak suda bekletilir. Yıkanan taze soğanlar yeşil kısımları ile birlikte ince ince doğranarak zeytinyağında çevrilir. 6 parçaya bölünen enginarlar da tencereye konulur, biraz daha çevrilerek üstlerini geçecek kadar su konulur. Su çekince ve enginarlar pişince, pirinçler ve tuz, şeker ilave edilir. Üstlerine 2,5 su bardağı su da konulduktan sonra açık ateşte suyu çekene kadar beklenir. Pilavın üstü çukur çukur olunca ocağın altı iyice kısılır, karıştırılır, 5 -10 dakika civarı demlenmeye bırakılır. Dereotuyla servis edilir.
Enginarlı tariflere harika bir tarif daha hiç duymadım ama çokta güzel görünüyor.Eline sağlık Mineciğim...
YanıtlaSilAaaa dün akşam senin enginarlı pilavını anlatıyordum Nur'a.O domatesli yapmış,bende Mineninkini denemelisin dedim,tadına doyum olmuyor,nasıl yapıldığını anlatamadım tabi ki..
YanıtlaSilbu sabah tarifi görünce gülümsedim.
Mutlaka denenmeli..Ama sen enginarları bana daha küçük yedirmiştin.
Teyzelerin en güzeli altıncı hissine bayılıyorum senin :=)
YanıtlaSiltarifinde altıya bölün diyor, tabii enginar biraz büyükse böyle büyük oluyor, annem de servis yaparken birkaç parçaya böldürdü enginarları
aaa Nur Ablanın tarifini de merak ettim, interneti yok mu ?
Enginarlı Pilavı cok severim, mevsimi gediğinde sıkca yapılır her türlü tarifi:)
YanıtlaSilellerinize saglık,
sevgiler,
Figen Karavaş
enginar deyince bizim evde akan sular durur..eşimin en sevdiği sebzedir.her gün pişirsem itiraz etmez.(aslında edemez...)bende hep aynı şekilde pişirmekten sıkılmıştım yeni bir tat arıyordum.Minecim çok sağol.Bugün pazardan çanak şeklnde temizlenmişini almıştım.çok işime yaradı bu tarif.1-2 gün içinde deneyeceğim.Ellerine sağlı bir tanem
YanıtlaSilNuray-İzmir
adsızım kıymetlim afiyet şeker olsun ...
YanıtlaSilEnginarı tek şekilde pişiriyorum ben, sağlıklı diye yediklerimden. Senin tarifini bir deneyeyim...
YanıtlaSilhiç denemedim tatlım ..
YanıtlaSilmerak ettim bak şimdi :)
ellerine sağlık çok güzel görünüyor canım eminim çokta lezzetlidir...
sevgilerle:)
Sevgili Mine,
YanıtlaSilBu tarifi aldım, yazdım. Yarın, buzdolabında bekleyen enginarları tarifine göre pişireceğim. İlk kez yapıyorum. :)
şimdiden afiyet olsun beğenmeniz dileklerimle...
SilBir sonraki yapışımda enginarları daha büyük dilimlemeye karar verdim. Lezzeti gayet güzeldi ama. :))
YanıtlaSilbeğenmenize sevindim şekli isteğe göre değişebilir tabii : )
SilNefis bir pilav olmuş, anlatımınızdan belli oluyor.
YanıtlaSilBen güneyliyim ve bizde daha çok enginarin zeytinyağlısı pişirilir.
Sizin pilavınızı mutlaka deneyeceğim, sevgiler, Pırıl.
tavsiye ederim şimdiden afiyet olsun
Sil