22 Mart 2013 Cuma

Şakayık Hanımlarla Akşam Çayından...



Dolaptaki havuç sıtoğunu eritmek için önce günlüğümdeki tariflere baktım. İki tane labne peynirli kıremalıtarifi tekrar mı yapsam diye düşünürken baharatlı bu hızlı keki gördüm yeni aldığım kek kitabında.* Hem hızlı hem lezzetli tam bana göre, üstelik evin kızlar gurubunca da çok sevildi. Canımın içi ablam bugün öğle yemeğine katık olarak aldı yanına. Pek hoşuma gittiğini söylemeden olmaz tabii. Güzeller güzeli bir Cuma olsun, güzel haberler getirsin, bu aralar anlam veremediğim iç sıkıntımı giderecek şekilde… Yukarıdaki iki şakayık hanım çok hoşuma gidiyor,  tatlılar değil mi ? 




Hızlı Havuçlu Kek
(Tarif; Adım Adım Kekler, Her Aşaması Fotoğraflı Görsel Tarifler)

75 gr tereyağı
75 gr kendi kabaran tam tahıllı un ( sade tam tahıllı un kullandım)
1 çay kaşığı toz yenibahar
½ toz zencefil
½ çay kaşığı kabartma tozu ( sade tam tahıllı un kullandığım için toplam 3 çay kaşığı kabartma tozu kullandım)
2 adet havuç
75 gr yumuşak  light esmer şeker ( normal esmer şeker kullandım)
50 gr çekirdeksiz kuru üzüm
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu

Kaplama İçin
150 gr kırem peynir
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
Üzeri için limon kabuğu

Yumurtalar ve şeker iyice çırpılır. Eritilmiş, soğutulmuş tereyağı da eklenerek çırpılmaya devam edilir. Kabaca rendelenmiş havuç, diğer baharatlar ve kuru üzüm de eklenir, özdeşleşmeleri sağlanır. Un da konulduktan sonra ister tahta kaşıkla, ister düşük ayarlı karıştırıcıyla karıştırıldıktan sonra karışım 20 – 22 cm civarındaki yuvarlak kek kalıbına dökülür. Dökülmeden önce yağlanır ya da yağlı kağıt serilir. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 20 dakika civarı pişirilir. Kürdan testi uygulanır. Fırından çıkarıldıktan sonra 10 dakika soğuması beklenir. Kalıptan çıkarılır.

Kırem peynir, pudra şekeri ve portakal suyuyla iyice çırpılır. Kırema haline geldikten sonra kekin üzerine kenaları da dahil olmak üzere sürülür. Rendelenmiş limon kabuğuyla süslenir. 

2 yorum:

  1. Bende kek yaptığımda havuç sık kullanırım
    Çok güzel görünüyor
    Ellerinize sağlık
    sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. havuç bizim evde sıklıkla kullanılıyor mideyi rahatlatmasını seviyoruz hiç bir şeyi olmazda rendelenip zeytinyağında hafif soteleniyor oooh mis salata : )

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...