19 Şubat 2013 Salı

Parmesanlı, Limonlu Brüksel Lahanası



Güneş göz kırpınca dayanamayıp keki fırına atıvermiştir Mine Hanım. Bu arada anacığının arkadaşı aramış çaya geleceğini söylemiştir bile. Sigara börekleri ve becerikligözlemeler de hazır edilmiştir hemencecik. Bir de Brüksel lahanaları sotelenince dört dörtlük bir akşam çayı sofrası hazır olmuştur işte. Çok sevilen mavi tabaklarla birlikte…  


Limonlu, Parmesanlı Brüksel Lahanası
(Tarif; sibelinkahvesi'nden adapte edilmiştir) 

                                                                                       
1 kg Brüksel lahanası
1 adet soğan
1 adet büyük boy havuç
2 adet sarımsak
2-3çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tereyağı -isteğe göre-
2 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Parmesan peyniri rendesi
Tuz

Soğan, sarımsak, havuç  küp küp doğranarak yağda çevrilir. Yıkanmış, ayıklanmış Brüksel lahanaları da eklenir. Brüksel lahanaları ayıklanırken tepelerindeki sert kısımları kesilerek siyah kabukları temizlenene kadar kabukları soyulur. Büyük olanlar ikiye bölünür ya da içlerinin de pişmesi için üzerlerine çizik atılır. 10 dakika arada bir karıştırılarak kısık ateşte pişirilen Brüksel lahanalarına limon suyu ve rendesi de eklendikten sonra beş dakika daha pişirilir ve üzerlerine parmesan rendelenerek servis edilir. Eğer evde dişleri sağlam olmayanlar varsa azıcık sıcak su eklenerek biraz daha pişirilir, yumuşadığından emin olunduktan sonra servis edilir.

8 yorum:

  1. Brüksel lahanasi! Nerdeyse hic kullanmiyorum,bir iki kez yaptim sevilmedi,ama cesitleme yapmak lazim,tekrar denemeliyim,bu tarifi mutlaka denemeliyim,bende sizin misafirlerinize aileniza bayiliyorum,ne güzel bir ortam,sohbetler kekler börekler! Cok özledigim bir sey belkide ondan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evdeki şen sesler de güzel ama sizdeki çocuk sesleri de daha güzel sevgiler...

      Sil
  2. ellerine sağlık canım nefis görünüyorlar sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. pek leziz görünüyor ellerinize sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...