Biraz yağmur, biraz nezle, biraz boğaz ağrısıyla başlayan
bir Salı. Hani yorganı başıma çekip tüm gün yataktan çıkmamasına geçirmek
istediğim, dünden beri yaptığım portakal kürüne devam edeceğim bir Salı. Böyle
zamanlarda çok sevdiğim çayı bile içmek istemiyorum.Bana acil şifalar olsun o
zaman…
Hafta sonu kahvaltı misafirimiz için değişik bir şeyler
yapmak için bakınırken sevdiğini düşündüğüm mantarları kullanmak geldi aklıma.
Hele de yeni aldığım nefis tariflerin olduğu şekerSİZ (Aydan Üstkanat) kitabında kaşar yerine kullanılan parmesan ve
gravyer peyniri kullanıldığını görünce hemen yaptım. İyi ki de yapmışım.
Sağlıklı, mutlu, güzel, gülümseten haberlerin geldiği bir
Salı olsun…
Biberiyeli Peynirli Mantar
(Tarif; Şekersiz – Aydan Üstkanat)
20 adet kültür mantarı
2 adet taze biberiye
½ su bardağı toz parmesan peyniri
50 gr rendelenmiş gravyer peyniri
Taze çekilmiş karabiber
Yeteri kadar zeytinyağı
Mantarlar yıkanıp ya da fırçayla iyice temizlenip
saplarından ayrılır. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına oyuk kısımları yukarı
gelecek şekilde dizilir. Biberiyeler yıkanıp kurulanır. Yaprakları gövdeden
ayrılarak incecik doğranır. Peynirlerle karıştırılır. Mantarlara yarım çay
kaşığı ya da oyuk kısmı ıslatacak kadar zeytinyağı dökülür. Daha sonra peynirli
karışımdan konulur. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika
pişirilip, üzerine karabiber serpilerek servis edilir.
çok güzel olmuş
YanıtlaSilellerine sağlık mantar sever olarak yapacağım
teşekkürler tavsiye ederim canım
SilBiberiye favorim benim, mantarla da peynirle de süper bir tada ulaştığına inanıyorum. Elinize sağlık. sevgiler...
YanıtlaSilbiz çok beğendik ,değişik ve hoş oldu
SilCanım çokkk yoğunum bu aralar oğlum yanımda iş sonrası mutfaktan çıkamıyorum:)))Sağlık olsun ,bugün yorum bırakan dostlarıma ve kardeşlerime uğramak istedim,sevgiler..Mantarlar harika ellerine sağlık...
YanıtlaSiltatlı yoğunluğuna bayıldım kolay gelsin
Silçok çekiciii
YanıtlaSilteşekkürler
SilENFES GÖZÜKÜYOR
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK
teşekkür ve tavsiye ederim : )
SilMantarı da, peyniri de seven biri olarak bu tarifi çok beğendim. En kısa sürede bende deneyeceğim
YanıtlaSiltavsiye ederim şimdiden afiyet olsun
SilÇook severim ama biberiyeli hiç denemedim.
YanıtlaSiltavsiye ederim
Sil