Güneş göz
kırpınca dayanamayıp keki fırına atıvermiştir Mine Hanım. Bu arada anacığının
arkadaşı aramış çaya geleceğini söylemiştir bile. Sigara börekleri ve becerikligözlemeler de hazır edilmiştir hemencecik. Bir de Brüksel lahanaları
sotelenince dört dörtlük bir akşam çayı sofrası hazır olmuştur işte. Çok
sevilen mavi tabaklarla birlikte…
Limonlu,
Parmesanlı Brüksel Lahanası
(Tarif; sibelinkahvesi'nden adapte edilmiştir)
1 kg Brüksel lahanası
1 adet soğan
1 adet büyük
boy havuç
2 adet
sarımsak
2-3çorba kaşığı
zeytinyağı
1 tatlı kaşığı
tereyağı -isteğe göre-
2 çorba kaşığı
limon suyu
1 çay kaşığı
limon kabuğu rendesi
Parmesan
peyniri rendesi
Tuz
Soğan,
sarımsak, havuç küp küp doğranarak yağda
çevrilir. Yıkanmış, ayıklanmış Brüksel lahanaları da eklenir. Brüksel
lahanaları ayıklanırken tepelerindeki sert kısımları kesilerek siyah kabukları
temizlenene kadar kabukları soyulur. Büyük olanlar ikiye bölünür ya da
içlerinin de pişmesi için üzerlerine çizik atılır. 10 dakika arada bir
karıştırılarak kısık ateşte pişirilen Brüksel lahanalarına limon suyu ve
rendesi de eklendikten sonra beş dakika daha pişirilir ve üzerlerine parmesan
rendelenerek servis edilir. Eğer evde dişleri sağlam olmayanlar varsa azıcık
sıcak su eklenerek biraz daha pişirilir, yumuşadığından emin olunduktan sonra
servis edilir.
ellerinize sağlık
YanıtlaSilhayırlı akşamlar
Brüksel lahanasi! Nerdeyse hic kullanmiyorum,bir iki kez yaptim sevilmedi,ama cesitleme yapmak lazim,tekrar denemeliyim,bu tarifi mutlaka denemeliyim,bende sizin misafirlerinize aileniza bayiliyorum,ne güzel bir ortam,sohbetler kekler börekler! Cok özledigim bir sey belkide ondan...
YanıtlaSilevdeki şen sesler de güzel ama sizdeki çocuk sesleri de daha güzel sevgiler...
Silellerine sağlık canım nefis görünüyorlar sevgiler..
YanıtlaSilteşekkürler
Silpek leziz görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilsevgiler
ellerine sağlık,çok lezzetli görünüyor
YanıtlaSilsağolasın
Sil