27 Ocak 2013 Pazar

Hurma Şuruplu Şekersiz Pazar Keki


Akşam üzeri, tadı damağımızda kalan yumuşacık kuru meyveli, lorlu, fındıklı kekten yapmak istedim. Şekerini epey azaltmış olsam da tamamen kaldırıp hurma şurubunu deneyeyim dedim bu sefer de. Bugün markette toz şeker alternatiflerine bakınırken görünce denemek üzere hemen almıştım hurma şurubunu. Dolayısıyla ilk denemem oldu ve sonuç süper. Damak tadı epey gelişmiş olan ablama kek nasıl diye sorduğumda "güzel olmuş, biliyorsun bu keki zaten seviyorum " dedi! Bana biraz tatlı gelse de sonuç olarak şeker yerine rahatlıkla kullanabileceğim bir alternatifimin olmasına bayıldım. Güzel bir haftanın gelmesi dileklerimle...


Hurma Şuruplu, Şekersiz Pazar Keki

100 gr oda sıcaklığında tereyağı
3 yumurta
1/2 su bardağı hurma şurubu 
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay bardağı süt
1 su bardağı çok ince çekilmiş fındık içi 
1 su bardağı lor peyniri
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Yumurtalar iyice çırpılır. Hurma şurubu, süt, tereyağı eklenerek çırpmaya devam edilir. Fındık içi, kuru üzüm, lor peyniri de eklenir. Malzemeler özdeşleştirilir. Un, kabartma tozu, vanilya da eklendikten sonra düşük ayarda çırpılmaya devam edilir. Normal keklerden biraz daha katı bir karışım olsa da sonuç süper.  Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 30 dakika civarı pişirilir. Kürdan ya da bıçak testi yapılarak pişip pişmediği konturol edilir. 

5 yorum:

  1. Hurma şurubuna İst.da bakmadığım market kalmadı. Hiçbir yerde yok. Ellerinize sağlık .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. metro markette gördüm bugün ve aldım diyet ürünler gurubuna bakın isterseniz ya da her zaman gelmiyor da bana mı denk geldi onu da bilemedim şimdi ...
      akçaağaç şurubu da iyi bence ama biraz daha pahalı şişesi cam vs. ondan belki de... onu da metrodan alıyorum arada bir

      Sil
  2. Merhaba, tarifiniz harika gözüküyor. kesinlikle deneyeceğim. size sormak istediğim bir şey var. Ben de kendi tariflerimi şekerden hurma şurubuna döndürmek istiyorum fakat, 1 ölçek şekere kaç ölçek hurma şurubu denk gelir? hiç bir yerde bulamadım. yaptığım kek de ziyan olmasın istiyorum. yanıt verirseniz çok sevinirim. sevgiler. Dilara.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tamamen damak tadınıza kalmış hurma şurubu yerine bal kullanıyorum uzun zamandır ve 1 su bardağı toz şeker yerine 1/2 su bardağı bal kullanıyorum. İsterseniz azaltarak kullanın soğuduktan sonra tadına bakar ve şekerini eksik bulursanız üzerine pudra şekeri serpersiniz. Sevgiler

      Sil
  3. Amaç şeker kullanmamak, pudra şekeri serptilten sonra...:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...