25 Ocak 2013 Cuma

Fırında Balkabaklı Patates Püresi


Aydınlık bir cumaya başladık derken yağmur başladı öğleden sonra. Şimdi gene güneş açtı. Gıri havaları çok sevsem de uzun süre güneşsiz yapamıyorum. İçime doğuyormuş gibi güneş, keyifli bir gün olacak, güzelliklerle dolacakmış gibi. Öyle bir cuma olsun bugün de sağlıklı, mutlu bir hafta sonuna gebe.


 Fırında Balkabaklı Patates Püresi

3 adet büyük boy patates
700 gr civarı balkabağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
100 gr ufak ufak doğranmış keçi peyniri
100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet sarıları ve beyazları ayrılmış yumurta
Tuz
Karabiber
Bir çimdik rendelenmiş muskat
Üzerine incecik doğranmış maydanoz

Patateslerin kabukları soyulup az suyla haşlanır. Balkabakları küp küp doğranarak sıvıyağda yumuşayıncaya kadar ince doğranmış sarımsaklarla kavrulur. Patates ve balkabağı bir kaba alınarak çatalla ezilir. Ilıdıktan sonra peynirler, baharatlar ve yumurta sarıları eklenir. İyice karıştırılır. Karışım ufak kare bir fırın kabına yayılır. Üzerine iyice çırpılıp köpürtülmüş yumurta akları dökülüp önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında 30-40 dakika civarı pişirilir. Fırından çıkınca ince doğranmış maydanozla süslenerek servis edilir. 

5 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık nefis olmuş hayırlı cuma
    lar sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Güzel görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. değişik hoş bir tarife benziyor
    denicem inşaAllah

    eline sağlık canım

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...