28 Ocak 2013 Pazartesi

Pekmezli Kabak Helvası



Başladık bir haftaya
Sefamız olsun sağlıkla
Attık hamsileri tavaya
Hadi buyrun sofraya

Eveeet haftaya hamsi tavayla başlıyoruz. Yanında tatlı ne yapabilirim diye bakarken dolaptaki balkabakları ve geçenlerde gördüğüm tarif geldi aklıma. Şeker yerine harika bir alternatif bence pekmez ama dozunu damak tadına göre iyi ayarlamak gerekiyor. Üzerine serpilecek ceviz ya da fındık da bu konuda iyi bir yardımcı diye düşünüyorum. İlle de güzel olsun bu hafta, sevgiyle, mutlulukla... 



Pekmezli Kabak  Helvası  (Fethiye)
(Tarif; Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltog)

1/2 kg ayıklanıp, ufak ufak doğranmış balkabağı
1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı
1 su bardağı pekmez ( 1/2 su bardağı kullandım)
Dövülmüş ceviz ( ya da fındık ) 

Kabaklar tereyağı ile birlikte yanmaz tavaya konulur. Arada karıştırılarak ezilecek kıvama gelir. Daha sonra pekmez eklenerek tahta kaşıkla yedirilir. Karışım farklı bir kaba alınır, katılaştığında helva gibi alınıp tabaklara konur. Üzerlerine ceviz ya da fındık serpilerek servis edilir. 




8 yorum:

  1. Canım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biraz damak tadına kalmış galiba şekersiz pekmezli tatlı alıştırmayı gerektiriyor

      Sil
  2. Hiç yemedim çok merak ettim doğrusu. Ellerine sağlık Mine'cim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkesin sevebileceği bir tatlı değil galiba : ) ama şekersiz lezzetlere alışmak için iyi bir tatlı bence

      Sil
  3. Pekmez herşeye çok yakışıyor. Birdee ahh kabak ahh, eminim şahane bir ikili olmuşlardır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damak tadına göre değişiyor sanırım yani şeker sevenler hoşlanmayabilir sevdiğimiz geleneksel kabak tadından biraz farklı tabii : )

      Sil
  4. Oyy oyy çok farklı bir tarif kabaksa en sevdiğim ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...