Sefamız olsun sağlıkla
Attık hamsileri tavaya
Eveeet haftaya hamsi tavayla başlıyoruz. Yanında tatlı ne yapabilirim diye bakarken dolaptaki balkabakları ve geçenlerde gördüğüm tarif geldi aklıma. Şeker yerine harika bir alternatif bence pekmez ama dozunu damak tadına göre iyi ayarlamak gerekiyor. Üzerine serpilecek ceviz ya da fındık da bu konuda iyi bir yardımcı diye düşünüyorum. İlle de güzel olsun bu hafta, sevgiyle, mutlulukla...
(Tarif; Her Güne Bir Yemek - Tijen İnaltog)
1/2 kg ayıklanıp, ufak ufak doğranmış balkabağı
1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı
1 su bardağı pekmez ( 1/2 su bardağı kullandım)
Dövülmüş ceviz ( ya da fındık )
Kabaklar tereyağı ile birlikte yanmaz tavaya konulur. Arada karıştırılarak ezilecek kıvama gelir. Daha sonra pekmez eklenerek tahta kaşıkla yedirilir. Karışım farklı bir kaba alınır, katılaştığında helva gibi alınıp tabaklara konur. Üzerlerine ceviz ya da fındık serpilerek servis edilir.
Canım ellerine sağlık nefis olmuş sevgiler...
YanıtlaSilbiraz damak tadına kalmış galiba şekersiz pekmezli tatlı alıştırmayı gerektiriyor
SilHiç yemedim çok merak ettim doğrusu. Ellerine sağlık Mine'cim.
YanıtlaSilherkesin sevebileceği bir tatlı değil galiba : ) ama şekersiz lezzetlere alışmak için iyi bir tatlı bence
SilPekmez herşeye çok yakışıyor. Birdee ahh kabak ahh, eminim şahane bir ikili olmuşlardır :)
YanıtlaSildamak tadına göre değişiyor sanırım yani şeker sevenler hoşlanmayabilir sevdiğimiz geleneksel kabak tadından biraz farklı tabii : )
SilOyy oyy çok farklı bir tarif kabaksa en sevdiğim ellerine sağlık canım...
YanıtlaSilteşekkürler : )
Sil