7 Ocak 2013 Pazartesi

Acil Akşam Çayı Sofrası



Haber verilmesinden itibaren bir saatim varsa ne ala. Yapılacaklar hemen aklımda sıralanıyor. Önce dondurucuya bakılıyor. Kandil simidi ve milföyler var sadece. O ara geniş dondurucu almaya karar veriliyor yüzüncü kez sonra yer darlığından vazgeçiliyor. Tabii kurabiye ve milföy hamurları çıkarılmış, kalorifer yakınlarında bir yerlere yerleştirilmiş oluyor.


İkinci adım böyle durumlarda yapmayı çok sevdiğim hindistancevizli damla çikolatalı kek. Malzemesi hazırlanıyor, yumurtalar çırpılıyor hoop fırına. Tamam yeni pişen zeytinyağlığımızla birlikte üç çeşidimiz oldu bile. 

Bu arada patatesler yıkanıyor, kabukları soyulup dilimleniyor ki kolay haşlansınlar. Tamam kabuklu haşlamak vitamin açısından daha yararlı ama acelemiz var değil mi? O an önemli olan çarçabuk hazır olması. 

Salata kısmı da hallolduktan sonra artık çözülmüş olan milföylerle ilgilenme zamanı. Dolap konturol ediliyor. Biraz pastırma ve dil peyniri bulunuyor. Yaşasın. Hemen katlanıp börek haline getiriliyor. Yumurta sarıları sürülüyor. Birazdan kek olacak, börekler de fırına verilince sıcak sıcak akşam çayına yetişecek. 

Sofranın kalanı dolabın durumuna bağlı artık. Soframızı elimizden geldiğince donatabildiğimiz için bugün de şükrediyoruz. Ama en önemlisi yapılan hoş sohbetler, her günümüz böyle candan ve sıcacık olsun deyip yeni bir günü karşılamak üzere hazırlıklara girişiyoruz. 

8 yorum:

  1. Mutfağı seven, misafirlerine değer veren birisi var karşımda, ellerine sağlık mine.

    YanıtlaSil
  2. sana maşallah diyorum misafirlerde şanslıymış
    kek süper olmuş
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Ellerinize sağlık Kek ve diğer hazırladıklarınız enfes görünüyor.Kek den bir dilim aldım gidiyorum.

    YanıtlaSil
  4. becerikli hatun olunca :))
    ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...