9 Mayıs 2012 Çarşamba

Çilek Soslu Muhallebi



Sürekli kakaolu puding yapıyorum çok sevdiğim için, evet itiraf ediyorum kendimi kayırıyorum bu konuda. Doğal olarak ablam da sitem ediyor "biraz da sütlü tatlı yap" diye. Ben de "e bu da sütlü tatlı, bak içinde 1lt süt var" diyorum. Tabii onun istediği kakaosuz olması. Neyse sonunda kokusuna dayanamayıp aldığım çileklerden çilek soslu muhallebi yaptım dün akşam. Kokuları insanı almaya ikna etse de tatları o kadar iyi olmadığı için böyle değerlendirmiş oldum. 




Ablamın da gönlü oldu. Artan bir bardak çilek püresini kakaolu pudingde kullandım. Üzerine de artan çilek sostan koydum. Ama kakaosuzlara daha çok yakışıyor çilek sosu sanırım. 

Çilek Soslu Muhallebi 

3 su bardağı süt
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
2 tatlı tepeleme tatlı kaşığı mısır nişastası -buğday nişastası kullandım-
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 adet limon kabuğu rendesi 

Sos İçin 

600 -700 gr püre yapılmış çilek
3 yemek kaşığı tepeleme şeker
1 tepeleme yemek kaşığı mısır ya da buğday nişastası
1/2 su bardağı su 


Üst kısımdaki muhallebi malzemeleri tencereye konularak el robotuyla şöyle bir karıştırılır. Daha sonra orta ateşte telle sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca ocak kapanır. Ilıklaşınca üzerlerinde bir parmak kalacak şekilde kaselere paylaştırılır. 

Sos malzemeleri ufak bir tencereye alınarak ara ara karıştırılır kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak 10 dakika pişirilir. Ilıdıktan sonra kaselere paylaştırılarak üzerleri streç filimle kapatılarak bir gece buzdolabında bekletilir. Tabii bir gece kalabilirse hani gece fareler dolaba girer de bitirirler falan dikkat etmeli değil mi : ) 

22 yorum:

  1. Canım bloglar çilek açtı bende yaptım yayınlan
    mayı bekliyor ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet : ) geçen seneden beri yapacağım bir türlü yapamamıştım bu seneye kısmetmiş ...

      Sil
  2. Ben de isterimmmmmmmm
    tatlı krizim tuttu :))
    ellerine sağlık mis gibi çilek kokusuna bayılırım....

    YanıtlaSil
  3. kızıma yapayım ben. bizim bahçenin çilekleriyle. iki renk. dondurma diye kandırırım ben onu. eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet evet dondurma gibi oluyor dolaptan çıkınca : )

      Sil
  4. ellerıne sağlık nefıs gorunuyor olsa da yesem

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor.Nefisssss:)Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ah o fareler yok mu kaçmaz onlardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sorma bizim evdeki gece yarıları dolaşır ortalıkta : )

      Sil
  7. Çilek.
    Daha almaya başlamadım.
    Nazillide ki Pınar hanım. Hiç yemeyin, hormonsuzu yok diyor ama.

    Bu arada Okanda demişsin ya benim yorumlarda, anlamadım??

    Kıt anne Çiğdem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya sorma o kadar belli ki hormonlu oldukları ama işte kokusu çekti, bu hafta inşaAllah pazara erken gidip reçellik falan var mı bakacağım ona da çok erken gitmezsem kalmıyor, bu arada reçellik mevsimi geldi mi onu da bilmiyorum : )
      okan bayülgen dün akşamki kıral çıplakta hande altaylı da konuktu öptüm

      Sil
  8. Kızım çilek diye deliriyor ama hala alıp yediremedim çocuğa hormon yüzünden. İlk işim bunu yapmak olsun, ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aman ya alma tabii biz de arada sırada alıyoruz, kırk yılda bir diyeyim en iyisi : )

      Sil
  9. pazardan aldık tadı yok reçel mi komposto mu yapalım bilemedik:( senin gibi yapayım en iyisi:)) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. artık canınız hangisini çekerse afiyet olsun şimdiden : )

      Sil
  10. su goruntye bakipta insan yemezmi hic bunu, tam bu zamanda yenilcek bi tatli iste

    YanıtlaSil
  11. ay ne güzel görünüyor.olsada yesem
    ellerine sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...