Sürekli söylüyorum taşınacağımızı hala taşınamadın mı diyenler olabilir doğal olarak : ) Ama ne yapayım oranın tadilatlarını içine girmeden önce yaptırmak istiyoruz. O da bahar aylarına denk geldiği yani ustaların en yoğun ayları olduğu için haziran ortasına kadar yolu var bizim taşınma işlerinin galiba. Neyse sağlıkla, hayırlısıyla olsun da herşey birazcık geç olmuş önemli değil.
Ha geriliyor muyum? Evet herkesin iki kuruş fazla koparmak bir yana bir de yalanları eklemelerini hiç sevmiyorum. Zaten öyleleriyle ilişkiyi -mümkünse- şak diye kesiyorum. Bu arada evde olanlar komik olabiliyor bazen. Yıllardır biriken yemek dergilerimi atık olarak vermek istediğimi ilan ettiğimde annemin davranışı hemen alıp hepsini düzenli olarak gözden geçirmek oldu. Bu çok komik geliyor çünkü yıllardır dergiler evde döküntü olarak görülüp, kızılıyordu bana. Yani tam olarak kör ölür badem gözlü olur durumu bizim evdeki. Olsun O da vakit geçiriyor böylece diyorum : ) Bu tarif de onlardan biri. Kabaklar pişmez diye 175 derecede yaptım, fırınına güvenen 200 derecede de yapabilir. Güzelliklerle dolu bir hafta diliyorum.
Kabaklı Kolay Börek
Kabaklı Kolay Börek
(Tarif;Sofra Dergisi Ağustos 2008 )
1,5 - 2 adet yufka
3 adet kabak (yeşil kabak da olabilir)
250 gr beyaz peynir ya da lor peyniri
1 demet dereotu
üzeri için;
1adet yumurta sarısı
4 çorba kaşığı zeytinyağı
isteğe göre çörek otu
isteğe göre çörek otu
Dereotları elma sirkeli suda bekletilerek yıkanır, süzülür, incecik kıyılır. Peynirle karıştırılır. Kabaklar yıkandıktan sonra kabukları alınır, incecik halkalar şeklinde kesilir. Tabanı yağlanan fırın kabına 1 yufka serilir. Üzerine kabaklar dizilir, ve peynirli karışım serpilir. Üzerine yarım yufka da yayılır, tekrar kabak ve peynirli karışım konur. Öteki yarım yufka da konulduktan sonra tekrar kabak ve peynirli karışım eklenir. En alttaki yufkanın kenarları kapanır. Üzerine bir kasede iyice çırpılan zeytinyağı ve yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir.
tabağı aldım canım
YanıtlaSil:)
ellerine sağlık...
afiyet olsun diyeyim o zaman : )
Silkabak böreğini ailecek çok sever sık sık yaparız ben kabağı rendeliyorum ellerine sağlık böylede çok güzel olmuş
YanıtlaSilsevgiylekal canım
ben de rendeleyerek yaparım genelde ama bu da çok kolay oldu ve tahminim aksine çok da güzel pişti
Silmine hanım iyi gunler bugun kargonuzu göndereceğim. sizde gönderdiğinizde kargo takip numarasını bana yazarsanız sevinirim ben de size yazarım görüşmek dileğiyle :)
YanıtlaSilteşekkürler kargo takip nolarına gerek yok isim verince geliyor ama yollarım
Siltaşınmak gerçekten zordur.Allah kolaylıklar versin.O kadar telaş içinde börek yapıyor olman bile çok iyi.ellerine saglık.
YanıtlaSilteşekkürler, ağır bir telaş şu aralar daha çok yani oradaki tadilatlar hallediliyor öncelikle ve kazık yemeden olmayacak anlaşıldı:(
Silolsa da yesek :)
YanıtlaSil: ) teşekkürler
SilYine harika bir tarif, ellerine sağlık...
YanıtlaSilGönderdim kargonuzu yurt içi kargo ile :) Takip numaranız: 704472129018, Soyisminiz yanlış yazılmış sanırım Mine Tozanoğlu ismiyle kaydolmuş, Kargoda böyle çıkmış isminiz sanırım umarım sorun çıkmaz:) Sevgiler!
YanıtlaSilteşekkürler ...
Siliyiki yapmışsın Minecim ellerine sağlık. Kabaklı börek çok güzel oluyor. Bende çok seviyorum...Sevgilerimle.
YanıtlaSilteşekkürler, bunda yağ da fazla yok, sık sık yapacağım sanırım
Silminecim ne zamn sarıp yollıycaksın...
YanıtlaSilne demek hemen dermişim : ) yok biraz sürebilir en iyisi buraya gelsene yapıveririm sana : )
Silay bu olmadı şimdi..nerdeydin kuzum.:))
Silbu böreği çok severim,ellerine sağlık canım.afiyetler olsun...
YanıtlaSilKolay gelsin zordur taşınmak.Ellerine sağlık.Böreğin nefis görünüyor.
YanıtlaSilyavaştan alıyoruz yoksa hiç çekilmezdi : ) teşekkürler
SilKabak böreğini çok severim. Nefis görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilgüzel oluyor gerçekten yani biz beğendik
Sil