19 Nisan 2012 Perşembe

Çalkalama



Yeşil köfteden sonra ıspanaklarla değişik ne yapabilirim diye bakınırken fırında kabak mücvere benzeyen bu tarifi buldum. İşin aslı ıspanakla dereotunu pek kullanmadım. Nasıl olur derken yıkanırken, fırında nefis kokular gelmeye başlamıştı bile. Bizim fırının önüyle arkası farklı pişirdiği için bir kısmı biraz kuru oldu ama o kısım bile beğenildi hepimizcek. Kek gibi misafir günlerimize de konuk olacağa benziyor : )


Çalkalama
(Tarif; Alaçatı Mutfağı - Levent Bozkurt)

1/2 kg ıspanak
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
4 dal taze nane
2 yumurta
2 bardak un
1 çay bardağı zeytinyağı 
Pul biber
Tuz
250 gr peynir (kaşar ya da keçi peyniri) 

Tüm otlar önce sudan geçirilir. Elma sirkeli suda yarım saat civarı bekletilir. Sudan çıkarılıp, süzülür, ince ince doğranır. Un, yumurta, zeytinyağı, tuz ve otları iyice karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülür. 180 derecelik fırında pişirilir.Pişmesine yakın üzerine peynir dökülür. Kızarınca fırından alınır. 

19 yorum:

  1. Valla diyet falanda görünce dayanamıyorum, zaten unlu kısmı çok ince gibi.(Görüyorsun gene teselli buldum. :) Yarınki plana girdi,ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) evet evet çok ince peynir, ıspanak, dereotu kaplıyor çoğunu bu arada size yorum yapamıyorum ben de ...

      Sil
  2. elinize sağlık nefis görünüyor hakikaten sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık canım,değişik bir tarif...afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  4. Pazar brunchları için güzel bir alternatif.
    Denemeli en kısa zamanda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neden olmasın misafir sofralarımızda yerini alacak inşaAllah

      Sil
  5. Harika bir tarif, eminim tadı da nefistir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Merhaba Mine,

    Ispanaklı ve peynirli içle yapılan pidelere bayılıyorum. Eminimki bununda lezzeti güzeldir deneyeceğim.

    Sevgilerimle*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. dereotu değişik gelmişti bana çok da yakıştı... teşekkürler

      Sil
  7. Mine hanım unu bir ölçü mısır unu bir ölçü buğday unu koyarak da denemenizi öneririm. Biz de öyle yaparız ve çok güzel olur. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mısırın genetiği değişmiş ürünlerin başında geldiği için çok sevdiğimiz halde mısır ununu bıraktık bir süredir belki arada deneriz

      Sil
  8. Bayılırım ! Ben aslen Milaslıyım ve bizde bu çok pişen bir börek-yemektir. Tabii zeytinyağı ve Milas'ın bol taze yeşillikleriyle... Ellerine sağlık Mineciğim.

    YanıtlaSil
  9. oofff nefis oluyor gerçekten de : )

    YanıtlaSil
  10. ismi de tam bana göre. sanki annem azarlıyor gibi :)

    YanıtlaSil
  11. Ilk kez deneyeceğim. Diger tariflerde Su veya süt koyuluyor. Bunlar yok sizin tarifinizde?

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...