Bizim evde ablam reçeli çok seviyor. Olunca da hemen bitiyor. Biz de daha az yapar olduk bu nedenle. Ama dayanamadım Pınar Hanım'ın Çiftliği'nden gelen ayvaları hemen değerlendirdim. Tek sorun ayvaların ve elmaların biraz yağlı olmasıydı. Nedenini Pınar Hanım'a soracağım. Çünkü marketlerde ya da pazarda böyle meyve ve sebzeleri almıyorum.
Reçel Deyip Geçme kitabından ayva reçelinin tarifine baktım. Kırmızılığını arttırmak için soyulan ayvaların rengi kahverengiye dönene kadar bekletilmesi tavsiye ediliyordu, acelem olduğu için bekletemedim ama fena da olmadı rengi. Bir dahaki sefere rendeleyerek marmelat yapacağım inşaAllah.
Günün diğer sürprizi komşumuzdan gelen mini mini keklerdi. O kadar yoğunlukta çok hora geçti doğrusu. Teşekkürler Gülay Ablacığım.
PINAR HANIM'IN YANITI; mine hanım elma ve ayvaların üzerinde son ayda zeytinyağı tabakası oluşturuluyor . hava aldıkça kabarır artık . sıcaklık yükseldikçe gereken bir şey .parmağınızı sürün tadın .zeytinyağı tadını alırsınız zaten .sakıncalı bir şey değil zaten
PINAR HANIM'IN YANITI; mine hanım elma ve ayvaların üzerinde son ayda zeytinyağı tabakası oluşturuluyor . hava aldıkça kabarır artık . sıcaklık yükseldikçe gereken bir şey .parmağınızı sürün tadın .zeytinyağı tadını alırsınız zaten .sakıncalı bir şey değil zaten
Ayva Reçeli
(Tarif; Reçel Deyip Geçme - Sema Temizkan)
2 kg ayva ( reçellik)
11 su bardağı su
2,5 kg toz şeker
1/2 fincan limon suyu
10 tane karanfil ( kuru)
Ayvalar soyulur, iyice ayıklanır. Çekirdeklerden bir kısmı köşeye ayrılır. Küp küp doğranan ayvalar suyla birlikte orta ateşte yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Şeker ilave edilerek kıvamlana kadar tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırılır. Limon suyu ve karanfiller eklendikten 3-4 dakika sonra kapatılır.
rengi muhteşemmm olmuş minecim:)
YanıtlaSillezzet garantili..
ellerine sağlık..
kekleri yapanında;)
sevgiler canım...
teşekkür ederim ben de ummuyordum ama iyi oldu galiba : )
YanıtlaSilellerine sağlık mis gibi kokuluca olmuş;)
YanıtlaSilannem kokuyu alınca özlemişiz ayva reçelini dedi : )
YanıtlaSilEllerine sağlık canım,rengi muhteşem !
YanıtlaSilEvde tek olmayan reçel!canım çekti vallahi :)
: ) teşekkürler
Silinanmıyorum bayılırım reçele hele de ayva reçeli :)) ellerine saglık
YanıtlaSilteşekkürler ...
Silreçellerin prensidir ayva reçeli, çok severim çok. Ellerine sağlık..
YanıtlaSilteşekkür ederim : )
SilReçel bizde çok tüketiliyor annecim sağolsun farklı farklı yapıp gönderiyor, ayva reçelim biti şimdi gözüm çileklerde, bollaşsınlar diye bekliyorum az kaldı galiba:)
YanıtlaSilne güzel, sabahları erken gitmeli pazara reçellik çilek için : )
SilMinecim çok nefis görünüyor harika olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilAfiyet olsun canım,reçel de kekler de leziz görünüyor;)
YanıtlaSilkekler güzeldi, reçeli de beğendik yapanların ellerine sağlık : )
SilRengi ve kıvamı çok güzel tutmuş:)Bizde de reçel inanılmaz fazla tüketilir.Gerçi ben hiç reçel yapmadım daha ama annem sağolsun bizim yerimize yapıyor en çeşitlisinden:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık...
ah anneler Allah sağlık versin, hep başımızda olsunlar
SilNefis bir reçel olmuş, bence rengi de tam kıvamında çok koyusu hoşuma gitmiyor benim. Ellerine sağlık tatlım. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim : )
SilMine'ciğim ellerine sağlık. O yağ dediğin mum tabakası. Elmaların dışı daha uzun süre dayansın diye mumlanıyor öğrendiğim kadarıyla. Ama sen işin uzmanına sor tabi =)
YanıtlaSilmum tabakası değildi, zeytinyağıymış yayınlıyorum birazdan pınarhanımın yanıtını... mumlulardan almıyoruz tesadüfen gelmiş olursa da iyice soyuyoruz kabuğunu tabii iyice yıkadıktan sonra amaaan artık hayrolsun diyorum ne diyeyim başka bilemiyorum
Silreçelsiz kahvaltı düşünemiyorum bence rengide güzel olmuş ellerine sağlık canım bu arada keklerde güzel komşununda ellerine sağlık
YanıtlaSilya bizde de eskaza olmazsa ablam çok sinirlenir :)
Silhic yapmadim ama deneyecegim
YanıtlaSilmarmelatını da yapacağım ayvaları rendelemek de hoş olabilir aklında olsun : )
SilBu reçeli ayvalı kurabiyenin içine deneyebilirsin ben yaptım çok güzel oldu.Ellerine sağlık.Sevgiler.
YanıtlaSiliyi fikir deneyeyim teşekkürler
YanıtlaSil