Yeşil köfteden sonra ıspanaklarla değişik ne yapabilirim diye bakınırken fırında kabak mücvere benzeyen bu tarifi buldum. İşin aslı ıspanakla dereotunu pek kullanmadım. Nasıl olur derken yıkanırken, fırında nefis kokular gelmeye başlamıştı bile. Bizim fırının önüyle arkası farklı pişirdiği için bir kısmı biraz kuru oldu ama o kısım bile beğenildi hepimizcek. Kek gibi misafir günlerimize de konuk olacağa benziyor : )
Çalkalama
(Tarif; Alaçatı Mutfağı - Levent Bozkurt)
1/2 kg ıspanak
1 demet dereotu
1 demet taze soğan
4 dal taze nane
2 yumurta
2 bardak un
1 çay bardağı zeytinyağı
Pul biber
Tuz
250 gr peynir (kaşar ya da keçi peyniri)
Tüm otlar önce sudan geçirilir. Elma sirkeli suda yarım saat civarı bekletilir. Sudan çıkarılıp, süzülür, ince ince doğranır. Un, yumurta, zeytinyağı, tuz ve otları iyice karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülür. 180 derecelik fırında pişirilir.Pişmesine yakın üzerine peynir dökülür. Kızarınca fırından alınır.
Valla diyet falanda görünce dayanamıyorum, zaten unlu kısmı çok ince gibi.(Görüyorsun gene teselli buldum. :) Yarınki plana girdi,ellerine sağlık.
YanıtlaSil:) evet evet çok ince peynir, ıspanak, dereotu kaplıyor çoğunu bu arada size yorum yapamıyorum ben de ...
Silelinize sağlık nefis görünüyor hakikaten sevgiler
YanıtlaSilteşekkür ederim hayırlı cumalar
Silellerine sağlık canım,değişik bir tarif...afiyetler olsun...
YanıtlaSilbelki senin mıncırıklar da sever : )
SilPazar brunchları için güzel bir alternatif.
YanıtlaSilDenemeli en kısa zamanda..
neden olmasın misafir sofralarımızda yerini alacak inşaAllah
SilHarika bir tarif, eminim tadı da nefistir. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilteşekkür ederim hayırlı cumalar
SilMerhaba Mine,
YanıtlaSilIspanaklı ve peynirli içle yapılan pidelere bayılıyorum. Eminimki bununda lezzeti güzeldir deneyeceğim.
Sevgilerimle*
dereotu değişik gelmişti bana çok da yakıştı... teşekkürler
SilMine hanım unu bir ölçü mısır unu bir ölçü buğday unu koyarak da denemenizi öneririm. Biz de öyle yaparız ve çok güzel olur. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilmısırın genetiği değişmiş ürünlerin başında geldiği için çok sevdiğimiz halde mısır ununu bıraktık bir süredir belki arada deneriz
SilBayılırım ! Ben aslen Milaslıyım ve bizde bu çok pişen bir börek-yemektir. Tabii zeytinyağı ve Milas'ın bol taze yeşillikleriyle... Ellerine sağlık Mineciğim.
YanıtlaSiloofff nefis oluyor gerçekten de : )
YanıtlaSilismi de tam bana göre. sanki annem azarlıyor gibi :)
YanıtlaSil: )) çok şeker : )
SilIlk kez deneyeceğim. Diger tariflerde Su veya süt koyuluyor. Bunlar yok sizin tarifinizde?
YanıtlaSil