18 Mart 2012 Pazar

Pazartesinin Güzelleri


En son yediğim yağsız, unsuz bademli pastadan sonra aklımda badem unlu bir şeyler yapmak vardı. Köşeye ayırdığım bu tarifi dün sabah Leyla Hanımla yaptık. Sonuç beklemediğim kadar muhteşemdi. Hediye götürmek için yapılmış olsalar da evde bitiverdi çoğu. Haftamız bu kurabiyeler kadar muhteşem olsun. Sağlık, mutluluk, sevgi getirsin hepimize. Barışla gelsin inşaAllah. 


Bademli Kurabiye
(Tarif; Dünya Mutfağı, Kekler, Kurabiyeler, Çörekler)

3 su bardağı kabuksuz badem içi
125 gr eritilmiş tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
3 adet yumurta beyazı
35 adet karanfil
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Bademler robottan geçirilerek un haline getirilir. Karanfil ve pudra şekeri hariç tüm malzemelerle birlikte karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Eğer hamur hala yapışkansa biraz daha irmik ilave edilir. Fırın kabına armut şekli verilen kurabiyeler yerleştirilir. Ortalarına birer karanfil saplanır. Üzerlerine henüz ılıkken pudra şekeri serpilir. 170 derecede 15-20 dakika civarı ya da hafif renk alıncaya kadar pişirilir.


6 yorum:

  1. Kurabiyeler nefis görünüyor. Bademli oluşu beni kalbimi çalmaya yetti zaten. Ellerine sağlık canım, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bayıldım ben bu kurabiyelere teşekkürler

      Sil
  2. ellerine sağlık minecim..
    merak ettim bak şimdi tadını..
    huzur dolu ir hafta dilerim..
    sevgilerr canım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler sağlık ve huzur ve sevdiklerimiz yanımızda olsun daha ne isteyebiliriz...

      Sil
  3. mine hanim Birsen teyzenizden kurabiyelerin tarifini aldimizmi merakla bekliyorumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ah kusura bakmayın hemen ertesi gün aradım ama şehir dışına çıkıyorlardı biraz daha geçecek galiba almamız için : (

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...