En son yediğim yağsız, unsuz
bademli pastadan sonra aklımda badem unlu bir şeyler yapmak vardı. Köşeye
ayırdığım bu tarifi dün sabah Leyla Hanımla yaptık. Sonuç beklemediğim kadar
muhteşemdi. Hediye götürmek için yapılmış olsalar da evde bitiverdi çoğu. Haftamız
bu kurabiyeler kadar muhteşem olsun. Sağlık, mutluluk, sevgi getirsin hepimize.
Barışla gelsin inşaAllah.
Bademli Kurabiye
(Tarif; Dünya Mutfağı, Kekler,
Kurabiyeler, Çörekler)
3 su bardağı kabuksuz badem içi
125 gr eritilmiş tereyağı
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
3 adet yumurta beyazı
35 adet karanfil
2 çorba kaşığı pudra şekeri
Bademler robottan geçirilerek un
haline getirilir. Karanfil ve pudra şekeri hariç tüm malzemelerle birlikte
karıştırılarak pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Eğer hamur hala yapışkansa biraz
daha irmik ilave edilir. Fırın kabına armut şekli verilen kurabiyeler
yerleştirilir. Ortalarına birer karanfil saplanır. Üzerlerine henüz ılıkken
pudra şekeri serpilir. 170 derecede 15-20 dakika civarı ya da hafif renk alıncaya
kadar pişirilir.
Kurabiyeler nefis görünüyor. Bademli oluşu beni kalbimi çalmaya yetti zaten. Ellerine sağlık canım, sevgiler...
YanıtlaSilbayıldım ben bu kurabiyelere teşekkürler
Silellerine sağlık minecim..
YanıtlaSilmerak ettim bak şimdi tadını..
huzur dolu ir hafta dilerim..
sevgilerr canım..
teşekkürler sağlık ve huzur ve sevdiklerimiz yanımızda olsun daha ne isteyebiliriz...
Silmine hanim Birsen teyzenizden kurabiyelerin tarifini aldimizmi merakla bekliyorumda.
YanıtlaSilah kusura bakmayın hemen ertesi gün aradım ama şehir dışına çıkıyorlardı biraz daha geçecek galiba almamız için : (
Sil