Bu sabah Leyla Hanım bizdeydi.
Sabah sabah pek bir çalışkandık doğrusu. Yaptıklarımızdan biri de etli ekmekti.
Çiğ börek yememiştim, böyle oluyormuş. Eskiden halam hazır yufkayla yaparmış
aynı tarifi. Ama harcı tavada şöyle bir çevirmek tadını daha da leziz hale
getirecektir diye düşündüm. Herkesin ağız tadı farklı tabii. Güneşli, keyifli
bir pazar, güzelliklerle dolu bir haftaya gebe olsun inşaAllah…
Etli Ekmek
(Tarif; Sofra Dergisi Mart 2012 )
Hamur için
3 su bardağı un
yeteri kadar ılık su, bir tutam
tuz
İç Malzeme
400gr dana kıyma
(kaburga bölgesinden)
1 büyük soğan, rendelenmiş
1 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Üzeri için;tereyağı
Un ve tuz yoğurma kabına konur.
Kulak memesi kıvamında yani ele yapışmayacak bir hamur elde edilinceye kadar su
eklenerek yoğrulur. 10 eşit bezeye ayrılarak, servis tabağı büyüklüğünde ince
açılır. Soğan, kıyma, su, tuz, karabiber sulu kıvam olacak şekilde
karıştırılır. Açılan hamurların yarısına sürülür. Kalan yarısı üzerine kapatırlır.
Yanmaz tavada ya da saçta önlü arkalı kızartılır. Tereyağı sürülerek servis
edilir.
Mineciğim annem Eskişehirlidir. Bizim evde çiğ börek eskiden pek sık yapılırdı,çiğ et lafından bile hoşlanmayan bendeniz bunu bayıla bayıla yerdi. Sana hak veriyorum harcını tavada hafifçe çevirmek bence daha iyi olur ama o zaman da adı çiğ börek olmaz :) Offf canım istedi şimdi akşam akşam !
YanıtlaSilevet o zaman da çiğ börek olmaz: )
SilAnnem harcını baya pişirip yapar. Harika olur. Bu da nefis görünüyor. Tereyağı falan mmmmhh tadından yenmez sanırsam ;)
YanıtlaSilevet öylesi benim de yapmak istediğim evet evet kesinlikle tadından yenilmez : )
YanıtlaSil