20 Şubat 2012 Pazartesi

Kırmızı Pancar...


Annem tam zamanı deyince nedense benim pek ilgilenmediğim kırmızı pancarı alışveriş sepetine atıverdik. İtiraf ediyorum kullanıma hazır vakumlanmış olanlardan aldık. Öğlen anneme hamsi yapmışken yanına biraz da kırmızı pancar (hafif zeytinyağlayarak)  koydum. Çok hoşuna gitti. Dediği gibi  tam zamanı yemeli şifa kaynağı bu sebzeyi... Bu hafta pazardan alacağım inşaAllah...

13 yorum:

  1. kan deposuymuş pancar

    bende haşlayıp saltasını yapıyorum çok lezzetli oluyor

    tarifi bloğumda :)

    YanıtlaSil
  2. Ben çok seviyorum kalp için gerekli nitrat barındırıyor eşime yediremiyorum, çok kızıyorum:(

    YanıtlaSil
  3. ben hiç pancar yemedim tadını bilmiyorummm....denesem mi?

    YanıtlaSil
  4. ben hazır kavanoz pancar turşularının dışında pek almadım.ama denemek lazım.

    YanıtlaSil
  5. Canım,
    ne kadar sağlıklı olmasına rağmen benim dışımda pek yemezler. Bense bayılırım.Ellerine sağlık.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  6. muhabbetsofrası; nedense benim de uzak kaldığım bir lezzetli artık soframızda daha çok yer alacak...

    NarincE;ah o yedirmek işi çok zor ya : )

    mutfaktakirüya-Arzu; çok yararlı neden olmasın : )

    EyleminMutfağı; a evet turşu da güzel oluyor

    bülbülünyeri;yerler inşaAllah : )

    YanıtlaSil
  7. Mine cim, Ben de İpek hanim Çiftliğinden aldıklarımı turşu yapmıştım. Cem beğenmemişti, ben sevmiştim. Dün arkadaşım Şenay denedi ve bayılddıııı..

    Elime sağlık.
    Pancar a bayılan anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  8. İzmirde çok bulunur kış ayında, bol bol yeriz bizde, kabuklarını soymadan yıkayıp koyun düdüklüde, haşlansın patates gibi kabukları çıkıverir küçük bir hamlede, doğrayıp bol soğan salça ile kavrulup, üstüne sarımsaklı yoğurt of of offf harika olur, 2dakkada yemek tarifi verdim ve ağzım sulandı :)))

    bol bol kullanın şifadır, sizin yemek görselide çok hoş görünüyor, bu iştahları nerelere satmalı bilmem :))

    sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  10. darkolivee;aa ne güzel oldu şimdi bu tarif hemen uygulamalıyım teşekkür ederim ...

    YanıtlaSil
  11. Sevgili Mine,
    blogunu turluyordum ki, bu yazına yorum yapmak geldi içimden. Kırmızı pancar bizim soframızda sıkça bulunur. Ben rendeleyip tavada kendi suyunda birazcık öldürüyorum (birazcık öldürmek tuhaf bir tabir oldu ama :)). Sonra sarımsaklı yoğurt ve az miktarda zeytinyağı ile karıştırıp servis yapıyorum. Bir diğer tarif ise turşusu. O da blogumda mevcut,linki aşağıda. Beğeneceğini umduğum için eklemek istedim.

    YanıtlaSil
  12. Linki eklemeyi unuttuğumu farkettim :).

    http://www.defneden.blogspot.com/2010/06/pancar-tursusu.html

    YanıtlaSil
  13. Defne;önerin için çok teşekkürler, evdekiler için deneyeceğim mutlaka ...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...