Annem tam zamanı deyince nedense benim pek ilgilenmediğim kırmızı pancarı alışveriş sepetine atıverdik. İtiraf ediyorum kullanıma hazır vakumlanmış olanlardan aldık. Öğlen anneme hamsi yapmışken yanına biraz da kırmızı pancar (hafif zeytinyağlayarak) koydum. Çok hoşuna gitti. Dediği gibi tam zamanı yemeli şifa kaynağı bu sebzeyi... Bu hafta pazardan alacağım inşaAllah...
kan deposuymuş pancar
YanıtlaSilbende haşlayıp saltasını yapıyorum çok lezzetli oluyor
tarifi bloğumda :)
Ben çok seviyorum kalp için gerekli nitrat barındırıyor eşime yediremiyorum, çok kızıyorum:(
YanıtlaSilben hiç pancar yemedim tadını bilmiyorummm....denesem mi?
YanıtlaSilben hazır kavanoz pancar turşularının dışında pek almadım.ama denemek lazım.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilne kadar sağlıklı olmasına rağmen benim dışımda pek yemezler. Bense bayılırım.Ellerine sağlık.
Sevgiyle kal.
muhabbetsofrası; nedense benim de uzak kaldığım bir lezzetli artık soframızda daha çok yer alacak...
YanıtlaSilNarincE;ah o yedirmek işi çok zor ya : )
mutfaktakirüya-Arzu; çok yararlı neden olmasın : )
EyleminMutfağı; a evet turşu da güzel oluyor
bülbülünyeri;yerler inşaAllah : )
Mine cim, Ben de İpek hanim Çiftliğinden aldıklarımı turşu yapmıştım. Cem beğenmemişti, ben sevmiştim. Dün arkadaşım Şenay denedi ve bayılddıııı..
YanıtlaSilElime sağlık.
Pancar a bayılan anne Çiğdem
İzmirde çok bulunur kış ayında, bol bol yeriz bizde, kabuklarını soymadan yıkayıp koyun düdüklüde, haşlansın patates gibi kabukları çıkıverir küçük bir hamlede, doğrayıp bol soğan salça ile kavrulup, üstüne sarımsaklı yoğurt of of offf harika olur, 2dakkada yemek tarifi verdim ve ağzım sulandı :)))
YanıtlaSilbol bol kullanın şifadır, sizin yemek görselide çok hoş görünüyor, bu iştahları nerelere satmalı bilmem :))
sevgiler
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YanıtlaSildarkolivee;aa ne güzel oldu şimdi bu tarif hemen uygulamalıyım teşekkür ederim ...
YanıtlaSilSevgili Mine,
YanıtlaSilblogunu turluyordum ki, bu yazına yorum yapmak geldi içimden. Kırmızı pancar bizim soframızda sıkça bulunur. Ben rendeleyip tavada kendi suyunda birazcık öldürüyorum (birazcık öldürmek tuhaf bir tabir oldu ama :)). Sonra sarımsaklı yoğurt ve az miktarda zeytinyağı ile karıştırıp servis yapıyorum. Bir diğer tarif ise turşusu. O da blogumda mevcut,linki aşağıda. Beğeneceğini umduğum için eklemek istedim.
Linki eklemeyi unuttuğumu farkettim :).
YanıtlaSilhttp://www.defneden.blogspot.com/2010/06/pancar-tursusu.html
Defne;önerin için çok teşekkürler, evdekiler için deneyeceğim mutlaka ...
YanıtlaSil