19 Şubat 2012 Pazar

Fırında Patates Yatağında Ispanak


Ispanağı yoğurtla yemeğe bayılırım. Bu ikilinin demir emilimini olumsuz yönde etkilediğini duyduğumda bile vazgeçmedim ama nereye kadar... Ispanağı sade yemeğe de alışık olmadığım için çok sevdiğim fırın patatesle birleştireyim dedim. Böylece hem sağlıklı, hem nefis oldu. Güzel haberlerle, mutlulukla, sağlıkla dolu bir hafta dileklerimle...


Fırında Patates Yatağında Ispanak

200-300 gr kıyma
1 soğan
1 havuç
1 kg ıspanak
1-2 çorba kaşığı domates- biber salçası
4-5 patates
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 sarımsak
tuz
kırmızı pul biber
bir çimdik rendelenmiş zencefil

Patatesler yıkanıp soyularak enlemesine ince ve  halka halka kesilir. Üzerlerine zeytinyağı rendelenmiş bir sarımsak ve tuz dökülerek karıştırılır. Fırın kabına yerleştirilir. 175 derecede kızarana kadar (tabii pişmiş de olacak) pişirilir.
Ispanaklar iyice yıkanır. Kıyma sıvıyağda kavrulur. Yemeklik yani küp küp doğranan havuç, sarımsak ve soğan da eklenerek çevrilmeye devam edilir. Salçayı da koyduktan sonra 1-2 kez daha çevrilir. Yıkanmış ve mümkünse elle kopartılmış ıspanaklar tencereye konur. Tuz, zencefil, pul biber de eklendikten sonra su eklemeden kısık ateşte pişmeye bırakılır. Fırından çıkan patatesler servis tabağının altına yerleştirilir. Orta kısımlarına ıspanak konularak servis edilir. Afiyetle yenir.

16 yorum:

  1. nasıl olur acaba ikisi?ben en üste yine yoğurt alsam:)

    YanıtlaSil
  2. ben ıspanağı hiç kıymalı yemedim. sebze ve kıymayı pek karıştırmayı sevmeyenlerdenim yani. ama resim çok iştah açıcı görünüyor. ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Ispanağı ben de yoğurtsuz yiyemem sanırım. nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Mutlu haftalar...

    YanıtlaSil
  4. merhaba mine, tanıştığımıza sevindim. ıspanağın hertürlüsünü severek yerim yalnız yanında soğan olacak. Eline sağlık, görüşmek üzere sevgiler:)

    YanıtlaSil
  5. Sitare;güzel oluyor, yoğurt alma ıspanağın bütün kan yapıcı özelliğini yoketmiş oluyorsun ...

    Nilhan-KüçükMucizem;aynı tarif kıymasız da olabilir

    durme durme; ah bu yoğurt : )

    Nuran; oooh mis gibi : ) teşekkürler...

    YanıtlaSil
  6. ımmm nefis sunumda çok güzel ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  7. iyi fikirmiş denemk gerek..
    ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Bende yoğurtla yiyebilenlerdenim ama patates de güzel fikir doğrusu.
    Ellerine sağlık canım hayırlı mutlu bir hafta diliyorum..

    YanıtlaSil
  9. Offffffff nasılda güzel ellerine sağlık canım sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. ıspanak mı bayılırım,her türlü severim.ellerine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  11. Mine hanim,uzun süredir yoktunuz,sizi merak ediyordum! ispanagi maalesef bizde yogurtlu severiz,ama ben sade de seviyorum,bu tarif cok güzel,harika bir tarif,mutlaka denemeliyim,ellerinize saglik,yorumun icinde cok tesekkürler efendim!

    YanıtlaSil
  12. sarımutfakHande;teşekkür ederim

    anneeligibi;tavsiye ederim : )

    Derya;sağolasın güzel bir hafta dileklerimle...

    MutfaktakiRüyaArzu; ah biz de çok seviyoruz yemeğinden böreğine herçeşidine ama vitaminli olsun değil mi : )

    Bir Terazi Kızı; yoğurtluyememek en sağlıklısı tabii ama işte sevince elden ne gelir : )

    YanıtlaSil
  13. Çok lezziz gözüküyor
    ye beni diyor
    ellerine saĝlık
    :-)))

    YanıtlaSil
  14. yemekheyecanı(Emel) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  15. Değişik kayıtlarının ve kitaplarının arasında gezdim,dinlendim.En son buradaydım,yorumu buraya yazıyorum.Görüntüsü de çok şık yemeğinin.Demir konusunu duymuştum da uygulamada unutuyorum,
    teşekkürler patates fikri için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok naziksin teşekkür ederim

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...