Ispanağı yoğurtla yemeğe bayılırım. Bu ikilinin demir emilimini olumsuz yönde etkilediğini duyduğumda bile vazgeçmedim ama nereye kadar... Ispanağı sade yemeğe de alışık olmadığım için çok sevdiğim fırın patatesle birleştireyim dedim. Böylece hem sağlıklı, hem nefis oldu. Güzel haberlerle, mutlulukla, sağlıkla dolu bir hafta dileklerimle...
Fırında Patates Yatağında Ispanak
200-300 gr kıyma
1 soğan
1 havuç
1 kg ıspanak
1-2 çorba kaşığı domates- biber salçası
4-5 patates
2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
2 sarımsak
tuz
kırmızı pul biber
bir çimdik rendelenmiş zencefil
Patatesler yıkanıp soyularak enlemesine ince ve halka halka kesilir. Üzerlerine zeytinyağı rendelenmiş bir sarımsak ve tuz dökülerek karıştırılır. Fırın kabına yerleştirilir. 175 derecede kızarana kadar (tabii pişmiş de olacak) pişirilir.
Ispanaklar iyice yıkanır. Kıyma sıvıyağda kavrulur. Yemeklik yani küp küp doğranan havuç, sarımsak ve soğan da eklenerek çevrilmeye devam edilir. Salçayı da koyduktan sonra 1-2 kez daha çevrilir. Yıkanmış ve mümkünse elle kopartılmış ıspanaklar tencereye konur. Tuz, zencefil, pul biber de eklendikten sonra su eklemeden kısık ateşte pişmeye bırakılır. Fırından çıkan patatesler servis tabağının altına yerleştirilir. Orta kısımlarına ıspanak konularak servis edilir. Afiyetle yenir.
nasıl olur acaba ikisi?ben en üste yine yoğurt alsam:)
YanıtlaSilben ıspanağı hiç kıymalı yemedim. sebze ve kıymayı pek karıştırmayı sevmeyenlerdenim yani. ama resim çok iştah açıcı görünüyor. ellerine sağlık.
YanıtlaSilIspanağı ben de yoğurtsuz yiyemem sanırım. nefis görünüyor. Ellerine sağlık. Mutlu haftalar...
YanıtlaSilmerhaba mine, tanıştığımıza sevindim. ıspanağın hertürlüsünü severek yerim yalnız yanında soğan olacak. Eline sağlık, görüşmek üzere sevgiler:)
YanıtlaSilSitare;güzel oluyor, yoğurt alma ıspanağın bütün kan yapıcı özelliğini yoketmiş oluyorsun ...
YanıtlaSilNilhan-KüçükMucizem;aynı tarif kıymasız da olabilir
durme durme; ah bu yoğurt : )
Nuran; oooh mis gibi : ) teşekkürler...
ımmm nefis sunumda çok güzel ellerine sağlık
YanıtlaSiliyi fikirmiş denemk gerek..
YanıtlaSilellerinize sağlık...
Bende yoğurtla yiyebilenlerdenim ama patates de güzel fikir doğrusu.
YanıtlaSilEllerine sağlık canım hayırlı mutlu bir hafta diliyorum..
Offffffff nasılda güzel ellerine sağlık canım sevgiler.
YanıtlaSilıspanak mı bayılırım,her türlü severim.ellerine sağlık canım....
YanıtlaSilMine hanim,uzun süredir yoktunuz,sizi merak ediyordum! ispanagi maalesef bizde yogurtlu severiz,ama ben sade de seviyorum,bu tarif cok güzel,harika bir tarif,mutlaka denemeliyim,ellerinize saglik,yorumun icinde cok tesekkürler efendim!
YanıtlaSilsarımutfakHande;teşekkür ederim
YanıtlaSilanneeligibi;tavsiye ederim : )
Derya;sağolasın güzel bir hafta dileklerimle...
MutfaktakiRüyaArzu; ah biz de çok seviyoruz yemeğinden böreğine herçeşidine ama vitaminli olsun değil mi : )
Bir Terazi Kızı; yoğurtluyememek en sağlıklısı tabii ama işte sevince elden ne gelir : )
yemekheyecanı(Emel) Teşekkürler...
YanıtlaSilDeğişik kayıtlarının ve kitaplarının arasında gezdim,dinlendim.En son buradaydım,yorumu buraya yazıyorum.Görüntüsü de çok şık yemeğinin.Demir konusunu duymuştum da uygulamada unutuyorum,
YanıtlaSilteşekkürler patates fikri için.
çok naziksin teşekkür ederim
Sil