Sıklıkla yapılmasa da yapıldığında bir çırpıda bitiveren böreklerden talaş böreği. Geçenlerde yapıp hediye götürdüğüm bu nefis böreği Gülo Annenin evsahipliği yaptığı 72. saat porselen demlik çay keyfi etkinkiliğine yolluyorum. Harika bir pazar olsun bu pazar, şifa dağıtan, güzelliklerle dolu bir pazar...
Talaş Böreği
1/2 kg civarında kuşbaşı dana eti
1 büyük kavanoz hazır garnitür
ya da
1 orta boy havuç
1 patates
1 su bardağı bezelye
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Karabiber
10-12 civarı milföy
Yumurta sarısı
Yanmaz tavaya yağlar konularak kuşbaşı et yumuşayıncaya kadar pişirilir. Garnitürler eklenir.Tuz, karabiber eklenip harç soğuduktan sonra milföyler buzluktan çıkarılır. 10-15 dakika sonra içine harç konularak bohça şeklinde kapatılarak üzerlerinde yumurta sarısı sürülür isteğe göre çörek otu serpilir. Önceden ısıtılmış 200 derece kızarıncaya kadar pişirilir.
Canım talaş böreğini çok severim şu
YanıtlaSilan işteyim,çalışıyorum.Çayımın yanında olsa süper olurdu.Ellerine
sağlık sevgiler.
derya; kolay gelsin pazar günü sessiz sakin çok verimli olur ama tatil neticede Allah kolaylık versin ...
YanıtlaSilCanım,tarifinizi, yayınlandım Ellerinize ,sağlık..Katılımınızdan dolayı çok tşk ederim.O güzel tariflerinizle etkinliği desteklerinizi bekliyorum sevgiler
YanıtlaSilÇOK SEVERİM TALAŞ BÖREĞİNİ,GÜZEL GÖZRÜNÜYOR ELİNE SAĞLIK
YanıtlaSilEllerine sağlık canım çok güzel olmuş.
YanıtlaSil:))))))))
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.Missler gibi.
Sevgiyle kal.
çok leziz bir görüntü ,eline sağlık.
YanıtlaSilGüloAnneMutfakta;güzel bir etkinlik dileklerimle...
YanıtlaSilnanemaydonoz;teşekkür ederim
birkaselezzet; teşekkürler ...
bülbülünyeri; sevgiyle kalalım hepimiz ...
mehtap; teşekkürler...
canım elllerine sağlık nefis gözüküyor bu ara da seni takibe aldım bende beklerim;)
YanıtlaSilTuruncuTatlar;teşekkürler iade-i ziyarete geliyorum : )
YanıtlaSil