5 Ocak 2012 Perşembe

Biberiyeli ve Limonlu Tavuk

Sabahtan fırına atıverdim bu nefis tavuğu. Öğle yemeğine canımın içi ablama katık ettim. Az önce konuştuğumuzda nefis olmuş dedi. “Amanın mutluluktan bayılacağım şimdi” deyince “ nefis olmasa da iyi olmuş” diye değiştiriverdi. Kendisinden böyle güzel tanımları duymak biraz zordur ama ilk cümleyi kaçırmış oldu bir kez. Abimle annem de çok beğendi, taze biberiyeyi artık rahatlıkla bulabiliyorum. Sıkıştığımda rahatlıkla yapabileceğim bir lezzetle tanışmış olduk.


Biberiyeli ve Limonlu Tavuk
(Tarif; Glutensiz Gurme Lezzetler- Aslıhan Koruyan Sabancı)

1 adet bütün tavuk veya 7-8 adet kalça
½ su bardağı arpacık soğan
½ limon
2 diş sarımsak
1 orta boy soğan
2-3 sap taze biberiye(bütün tavuk kullanılıyorsa)
¼ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Limon ve sarımsaklar incecik doğranır. Arpacık soğanlar soyulur ve öylece bırakılır. Zeytinyağı karabiber, biberiye ve tuz harmanlanır. Yağlanan ya da yağlı kağıt serili bir fırın kabına tavuk konur. Üzerine zeytinyağlı sos sürülür. Eğer tavuk bütünse bir orta boy soğan içine konur. İnce kesilmiş limon dilimleri ve arpacık soğanlar üzerine konur. Yağlı kağıt serili tepsinin üzeri gene yağlı kağıtla kapatılır. Ya da fırın poşetine konulur. Nedense fırın poşetlerinden pek haz etmiyorum neden bilemedim : )

13 yorum:

  1. Nefis nefis,tatmasam da ne kadar lezzetli olduğu taşıyor fotoğraftan :)
    Taze biberiye ile ben de henüz tanıştım:)
    Kullanıcam inşAllah..
    Ellerine sağlık,şifa olsun herkeslere :)

    YanıtlaSil
  2. afiyett bal olsun minecim sevdiklerine ve sana:)
    çok güzel görünüyor...
    yahuu sizin evin alt yada üst katında boş daire yok mu be gülüm??
    komşu olmak istiyorum sana beeennn:)
    hamarat arkadaşım benim...
    muhabbetle...
    :)

    YanıtlaSil
  3. Canım öncelikle güzel yorumların için teşekkür ederim.Tavuk aklımı başımdan aldı ellerine sağlık öpüyo
    rum...

    YanıtlaSil
  4. akşama misafir var. 2 saar sonra gelirler, se püşürsem diye dolanıyorum :SS tavuk sevmem ama ellerine sağlık :)) nefis görünüyo...

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel görünüyor eline sağlık. tavuğa en güzel yakışan baharratır biberiye her ne kadar ülkemizde yeni yeni tanınsa da birde sarımsaksız tavuk hiç düşünemem. Kocaman sevgiler, mutlu mesut yıllar diliyorum

    YanıtlaSil
  6. ay nefis gözüküyor.bu aralar tavuk canım istiyor

    YanıtlaSil
  7. Tavukta hiç biberiye ve limon kullanmadım. Bundan sonra deneyeceğim mutlaka. görüntü çok cezbedici ellerine sağlık. sevgiler

    YanıtlaSil
  8. ZEL;tavsiye ederim canım bizim evden tam not aldı : )

    birtutamkekik;aa ne güzel olurdu ... : )

    Derya;rica ederim : )

    Zennube;nasıl yani tavuk sevilmez mi ayol : )

    Şükran;evet ya iyiki var sarımsak değil mi : )

    uğurböceği; e hadi o zaman : )

    Tombultarifler; tavsiye ederim

    YanıtlaSil
  9. Ben yapiyorum bunu ara sira,cok nefis gercekten,ne sarimsak ne sogan nede biberiye fazlalik degil,ellerinize saglik,bu arada esimde biraz ablaniz gibidir,"zor " begenirdi:)) ama simdi herseyi begenerek yiyor sesini cikarmiyor sagolsun!sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. BirTeraziKızı;e o kadar çocukla uğraş bir de üstüne nefis yemekler yap bi zahmet beğensin artık ayıp etmesin değil mi : )

    YanıtlaSil
  11. Çok leziz gözüküyor. Biberiyenin yakışmadığı birşey yok. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  12. Çok lezzetli görünüyor… Elinize sağlık yine :)

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık minecim keşke bu akşam vaktim olsada yapsam

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...