6 Aralık 2011 Salı

Ne Olacak Bu Kitaplığın Hali? - Kitap Yorumları


Ablam iş arkadaşıyla Prag Mezarlığı hakkında yazdıklarımı okumuş. Akşamına hiçbir şey anlamadık diye haşladı bir güzel. Bu yorumu ilk defa almıyorum ondan. Doğal olarak nasıl olmalı diye bir soru beliriyor kafamda. Konuyu özetleyip, özellikleriyle ilgili bilgi mi vermeliyim yoksa benim yaptığım gibi ne hissettiğimle mi ilgilenmeliyim daha çok? Yani ille de kitabı sevdirmeye mi çalışmalı tabii eğer sevdiysem ve aynı zamanda özetlemeli mi ?

Örneğin Umberto Eco’nun Prag Mezarlığı … Umberto Eco kimine göre çok sıkıcı olabiliyor. Her ne kadar olay örgüsünü, entelektüel bilgisiyle harmanlamasına bayılsam da bazen anlattıklarını kaçırdığımı, yapılan göndermelerle ilgili ek bir kitap olmasını istediğim oluyor. ( Kıraliçe Loana'nın Gizemli Alevi kitabı için ufak bir kitapçıkla ilgili talebimi yayınevine iletmişliğim de var : ) )

Uzun lafın kısası böyle bir yazarla ilgilenecek ve yazımı okuyacak kişilerin daha önceden Eco’yu okumuş ve hakkında bilgi sahibi olduğunu varsayıyorum. Mesela yakın zamanda ders notlarının yayınlandığını bilmek gibi …

Öte yandan örneğin Kartal Koltuğu etkilendiğim, kurgusuna bayıldığım bir romandı. Bunu yansıtabilmiş miyim onu da bilemedim. En iyisi fotoğraflara kitabın arka kapağını da koyayım diye düşündüm. Böylece üzerine tıklanınca kitabın arka kapağındaki yazı okunabiliyor, konu hakkında fikir sahibi olunuyor. Belki zamanla geliştirebilir, ablamın istediği gibi yapabilirim, kimbilir ?

Kitap yorumlarına bayıldığım sevgili Meral çikolataçikolata bir kitapçokseveringünlüğünü kapatmış, üzüldüm. Umarım yeniden yazmaya başlar.

Fotoğraftaki düzeltilemeyen, düzeltilmesinden saniyeler sonra dağılan kitaplığıız, evdeki sorunlarımızdan biri yani : )

10 yorum:

  1. Ben dağılan biryeri toplamaktan inanılmaz mutluluk duyuyorum.olsam seve seve yardım ederdim:)

    YanıtlaSil
  2. çikolata çikolaya tı bende zevkle takip ediyordum ama,kayıplara karıştı nedense...
    inşallah yazar yeniden..
    kitaplığın uzun uğraşlar verilerek düzeltilmesinden,ilk minik ellerin dokunuşlarına kadar ki süredir sadece düzgün kalabildiği süre:))
    özellikle ollum,görmesine rağmen alacağı kitabı,yıkıp çekmekten hoşlanıyor:)
    sevgilerimle,bol ukumalı günlere minecim..
    :)

    YanıtlaSil
  3. Mimini almaya buyurmazmısınız?

    YanıtlaSil
  4. Zeynep; çok tatlısın : )

    BirTutamKekik; teşekkürler : )

    LimonÇiçekleri;memnuniyetle : )

    YanıtlaSil
  5. Hımmm..

    Senin kitap yorumlarını çok beğeniyorum ben.

    Ablana ve arkadaşına selam yola devam yani.

    Kitaplığın ucu bizde de kaçtı ama ben ööle seviyorum.

    Kitapkurdu anne Çiğdem

    YanıtlaSil
  6. OğlakKızları;ağzına sağlık, ablama çerçeveleyip yollayayım bari : )

    YanıtlaSil
  7. bence kitap özetlenmemeli, sürprizi kaçar. içinden nasıl geliyorsa öyle yaz, biz her türlü severiz...

    YanıtlaSil
  8. Eğer bir günlükse yazdıklarımız, kitap tanıtımlarınız ideal. Kitap okumayı sevenlere bir de bu kitap varmış dedirtmesi yeter. Okumak için bir kıvılcım olsun, özet vermesin, ayrıntı vermesin isterim ben kendi adıma.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim :) sonradan okuduğumda biraz hatırlatıcı olmalı galiba diye düşünüyorum ama o anki ruh halim esas olan :)

      Sil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...