Bolca koşturmalı bir günde kısık ateşte usul usul pişecek nefis bir et yemeği. Bugün yapıldı ve çok sevdik. Her ne kadar taze biberiye yerine kullandığım kuru biberiye ve taze zencefilin verdiği hafif buruk tat anneme biraz değişik geldiyse de son derece sağlıklı bana göre. Hele de zencefil ve biberiyenin yararları düşünüldüğünde. Geceden taze zencefile yatırılan etin kanserojen özelliğinin yok olduğunu duymuştum. Sanırım hem bunu hem de daha önce denediğim zencefilli et kavurmayı kırmızı et sofralarımızda daha sıklıkla misafir edeceğiz, tüm nimetlerimiz için şükrederek.
Taze Zencefilli, Havuçlu Antrekot Sote
(Tarif;Lezzet Dergisi Kasım2011)
½ kg dana antrekot
300 gr havuç
1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
6-7 arpacık soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
1-2 dal taze biberiye
Tuz
Karabiber
Havuçlar elma sirkeli suda yıkanarak, gerekliyse hafifçe kazınarak jülyen yani uzunlamasına doğranır. Tereyağında bölünmüş arpacık soğanlar ve taze zencefil sotelenir. 1-2 dakika sonra ince dilimlenen antrekot da eklenerek sotelemeye devam edilir. Et hafif pişince havuçlar da tencereye konur. Tuz, karabiber de eklenir. Kısık ateşte gerekmedikçe su eklemeden pişirilir.
Canım tabağı görünce karnımın acık
YanıtlaSiltığını hissettim ellerine sağlık öpüyorum.
harika görünüyor ellerine sağlık
YanıtlaSilYemek Blogları kategorisinde oyumu sana verdim. Moda bloglarında beni desteklermisin acaba. https://www.blogodulleri.com/Ara/373
YanıtlaSilbu arada sote harika gözüküyor hemen deneyeceğim
Elerine sağlık canım.
YanıtlaSilzevkli ve lezzetli bir yemek olmuş taze zencefil çok hoş aroma katmıştır mutlaka..
YanıtlaSilsevgilerimle
seval
Ellerine sağlık.Nefis görünüyor.
YanıtlaSilDerya; : ))
YanıtlaSilCafePortakal;teşekkürler : )
Modacı;teşekkürler:)
Aycan;teşekkürler: )
yemekbiraşk;kesinlikle, tavsiye ederim ...
PembeKekik;teşekkürler : )
Renkler pek hoş. Bir de pişmiş havuç sevsem tam süper olacak.
YanıtlaSilEline sağlık canım yemeğin çok lezzetli olmalı ayrıca güzel dileklerin için de çok teşekkürler sevgilerimle...
YanıtlaSilMerhaba Mine, yanında bulgur pilavı ile güzel olabileceğini düşündüm nedense :) hiç zencefil denemedim kırmızı etti, açıkcası beni biraz korkuttu bu fikir :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
Zencefil en çok kullandığım baharatlardan biri. Her türlü ete de çok yakıştırırım. Sote nefis görünüyor, ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilSevgiler:)
AylinTürkşenAysel;havuca her türlü bayılırım ama mesela ben de pişmiş elma ve muzu sevmiyorum damak tadı herkeste farklı olabiliyor : )
YanıtlaSilÖzgen;: )) teşekkürler
Leyla'nınKahveDükkanı;tavsiye ederim, sağlıklı et yememize de katkı sağlıyor : )
Aslı;son zamanlarda sıklıkla kullanmaya başladım ben de daha önce sadece kurabiyelerde yer alırdı : )
aman allahım harika gözüküyorr:))
YanıtlaSilButikMerve;teşekkürler : )
YanıtlaSilşu ara et ve kavurma yiyemiyorum, hala bayramın etkisindeyim :S ama senin ki nefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilZennube;tavsiye ederim : )
YanıtlaSil