23 Kasım 2011 Çarşamba

Nefis Ötesi Havuçlu Kurabiye


Kışın geldiği havuç, ceviz ve tarçınlı lezzetlerle daha iyi anlaşılıyor. Bugün kurabiye yapmak için bakınırken evde yumurta kalmadığını farkettim, bu tarif de yumurtasız olunca hemen denedim. İyiki de denemişim bu kadar güzel olacağını tahmin etmemiştim. Aşağıda dergideki tarifi yazdım ama ben yaparken oklavayla açmaya üşendiğim için elimde yuvarlayıp arasına harçtan koydum. Sonuç süper, ötekinin görünüşü daha güzel olacaktır. Harika günler dileklerimle...


Havuçlu Kurabiye
(Tarif;Lezzet Dergisi Kasım 2011 Sayısı)

2,5 su bardağı un
100 gr tereyağı
½ çay bardağı ayçiçeği yağı
½ çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
½ paket kabartma tozu
½ paket vanilya

İçi İçin
½ kg havuç
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın

Yoğurma kabına havuç, ceviz, toz şeker hariç konularak yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülen hamur 30 dakika bekletilir. Havuçlar rendelenip, tavaya alınarak 2-3 dakika sotelenir. Toz şeker eklenir, havuç yumuşayınca, şeker eriyince ceviz ve tarçın da eklenir. İyice karıştırılır ve soğuması beklenir. Eğer suluysa, soğuduktan sonra süzülmesi için süzgece alınır. Tabağa kağıt havlu yayılarak suyu alınır. Hamur unlanan tezgaha alınarak yarım parmak kalınlığında açılır. Üzerine havuçtan rulo yayılır. Rulo yapılarak sarılır. Yarım parmak kalınlığında dilimlenir. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Dinlendirdikten sonra servis edilir.

13 yorum:

  1. Güzel bir tarif bunu da denerim ben :))
    Ellerine sağlık canım
    senin yaptığın pratik olmuş ....

    YanıtlaSil
  2. Kessin güzeldir!Yalnız sormak istediğim,havuçları birazcık sıvı yağ ilemi yoksa öyle sademi soteliyoruz?Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. harika bir tarifbu minecim:)
    elmalı kurabiye canavarları için havuçlu alternafi bi sunalım bakalım..
    ellerine salık canısı..
    gönül dolusu sevgilerimle..:))

    YanıtlaSil
  4. Şu havuç ne kadar değerli bir sebzemiz tatlı ,tuzlu ,sarımsaklı her şeye yakışıyor ellerinize sağlık bencede çok güzel

    YanıtlaSil
  5. Lezzetin bu ayki sayısını alamadım,bu harika kurabiyeleride deneyip test ettiğin için sağol cnm:).rahatça yapabilirim.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  6. denemek lazım,kolay da görünüyor..ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  7. havuç,ceviz ve tarçın üçlüsü karışınca ortaya kötü birşey çıkması imkansız,eminim çok leziz olmuştur :)

    YanıtlaSil
  8. Yıldız;evet işin kolayına kaçtım galiba : )

    LimonÇiçekleri; tava yapışmaz olmadığı için çok hafif yağ koydum

    BirTutamKekik;hamurunu çok sevdim şimdi güzel bir fikir de senden geldi elmalı da deneyeeğim bu tarifi teşekkürler...

    Gülo Anne Mutfakta; evet bayıldıklarımdan...

    YanıtlaSil
  9. ÖcalMutfakEsra;kesinlikle tavsiye ediyorum ...

    HobiCoffee;teşekkürler...

    rebeltakipte;kış üçlüsü...

    YanıtlaSil
  10. ya ben senin masalsı tariflerini özledim, bu da güzel ama o daha bi özeldi :)

    YanıtlaSil
  11. Zennube; hıım ben de özledim dur bakayım belki çıkar birşeyler : )

    YanıtlaSil
  12. Selam, acaba bu kurabiyenin hamuru sert mi oluyor yumuşak mı? 6-7 dişi olan bebeğim yiyebilir mi onu merak ediyorum. Cevap verebilirseniz deneyeceğim. Teşekkürlerimle.

    YanıtlaSil
  13. Merhaba, bu kurabiyenin hamuru sert mi oluyor yoksa yumuşak mi? Sizden cevap alabilirsem denemeyi düşünüyorum.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...